Chelnerița l-a hrănit pe acest om al străzii, apoi a aflat că el era de fapt proprietarul restaurantului…

Deseori oamenii trec pe lângă boschetari și cerșetori de parcă nici nu ar exista. De obicei, acești oameni sunt nevăzuți pentru societate și pentru fiecare dintre noi. Mai mult, un comportament altfel decât cel obișnuit stârnește mirarea celor din jur.

O chelneriță dintr-un restaurant din Texas, cu numele Maria, a făcut un lucru mai puțin obișnuit, deși conform regulamentului restaurantului angajaților le este interzis să hrănească boschetarii și ea urma să achite mâncarea din contul său.

Într-o zi, la ușa restaurantului a apărut un boschetar zdrențuros și murdar. Puteai presupune că nu a făcut baie de mult timp. S-a așezat cu greu la o măsuță, însă nimeni nu s-a apropiat de el ca să-l servească. Ceilalți vizitatori au început să se mute la alte mese mai departe de el.

Maria i s-a adresat politicos la fel cum ar fi procedat cu alți oaspeți. Prezentându-se, ea a luat comanda și i-a adus mâncarea. Atât oaspeții, cât și ceilalți angajați urmăreau nerăbdători cele ce se petreceau. Managerul i-a reamintit Mariei că dacă oaspetele nu va avea bani, ea va plăti pentru el. Ea a fost de acord.

Oaspetele neobișnuit a mâncat, a cerut contul și a achitat. Și nu doar a achitat, dar a lăsat o bancnotă de o sută de dolari sub farfurie – bacșiș.

Nimeni nu s-ar fi gândit că el va avea atâția bani. Mai mult, toți au fost mirați de notița pe care a lăsat-o. El a mulțumit pentru amabilitatea pe care a avut Maria față de alte persoane. „Ați găsit secretul fericirii. Bunătatea vă va ghida și în continuare pe calea vieții”, a scris oaspetele.

Ce s-a întâmplat totuși? Acest boschetar era proprietarul restaurantului care s-a mascat intenționat pentru a aprecia calitatea servirii și a bucatelor din restaurantul său.

Nimeni nu s-ar fi gândit la acest lucru, iar Maria a demonstrat că, indiferent de statutul persoanei, trebuie să manifestați maxim respect pentru orice persoană.

După această întâmplare Maria a fost transferată în funcția de manager și în viața ei au avut loc o mulțime de schimbări minunate.