Nuanțe de ruj, pe care femeile trecute de 40 de ani nu le poartă niciodată.

Vă prezentăm cinci nuanțe de ruj, pe care femeile de 40 de ani nu trebuie să le poarte. Totodată, vă oferim culori alternative pentru a fi mereu frumoase și atrăgătoare.

Maro închis

De ce nu se potrivește: după 40 de ani, tenul feței își pierde culoarea și devine mai palid, iar culoarea maro închis a rujului va face buzele vizibil mai subțiri decât sunt în realitate.

Alternativă: dacă vă doriți un ruj într-o nuanță mai întunecată, atunci este mai bine să alegeți dintre nuanțele taupe.

Detalii importante: rujul trebuie să fie ales în funcție de outfit-ul ales. De exemplu, ținuta în nuanțe gri-lavandă poate fi combinată cu un ruj în nuanță de lila, iar pentru un taupe maro, ținuta potrivită este în culori bej. Nu uitați că rujul este cel care fură privirile, iar machiajul ochilor ar trebui să fie cât mai natural și mai discret.

Nuanță de coral

De ce nu se potrivește: deoarece conferă feței un aspect bolnăvicios, accentuează culoarea dinților și a pielii din jurul ochilor (pielea din jurul ochilor suferă nu numai de cianoză).

Alternativă: culoarea piersicii este ideală pentru blonde, iar pentru brunete este potrivită nuanța de coral stins. Femeile roșcate pot opta pentru nuanțe mai intense de coral.

Detalii importante: după 40 de ani este recomandabil să optați pentru textură mată, nu una lucioasă (altfel riscați să arătați precum o adolescentă). Adăugați volum aplicând luciu de buze incolor în mijlocul buzelor superioare și inferioare. Accentuați forma buzelor aplicând iluminatorul.

Nuanță neutră

De ce nu se potrivește: culorile neutre fac ca buzele femeilor trecute de 40 de ani să fie practic invizibile.

Alternativă: dacă sunteți brunetă, optați pentru o nuanță de bej și roz prăfuit pentru blonde.

Detalii importante: nuanțele neutre pot avea atât textură mată cât și lucioasă.

Roz perlat

De ce nu se potrivește: acest ruj nu îmbătrânește, dar nici nu adaugă prospețime. În plus, luciul și rujul cu particule strălucitoare, după vârsta 40 de ani arată absolut necorespunzător.

Alternativă: roz somon cu textura semi-mată. Este potrivit tuturor femeile. Totul depinde de machiajul ochilor și de alegerea umbrelor.

Detalii importante: femeile trecute de 40, ar trebui să aplice un primer înainte de a se da cu ruj. Acesta va umple buzele, le va hidrata și orice nuanță și textură vor arăta perfect.