Nu vă așezați niciodată pe patul meu, fiind îmbrăcați în hainele pe care le purtați pe stradă!

Cum reacționați atunci când cineva se așază pe patul Dumneavoastră fiind îmbrăcat cu hainele de afară? Pentru Susan Shane acest lucru este inacceptabil! De ce? Vom afla în continuare.

„Scoate-ți pantalonii!” Le spun oaspeților. Auzind aceste cuvinte ei rămân șocați.

După care încerc să le explic: „Nu-ți permit să te așezi pe patul meu în hainele pe care le porți pe stradă”.

Nu puneți geanta pe patul meu deoarece aceasta a stat pe podea sau prin alte locuri murdare. Eu însămi nu mă ating de pat înainte de a merge la duș.

Mă întreb de multe ori de ce oare oamenii reacționează așa atunci când îi rog acest lucru? Iată cum le explic poziția mea:

„Încercați să vă gândiți pe unde ați fost îmbrăcați cu acele haine: în metrou, v-ați așezat pe o bancă în parc sau ați mers la bar… Bacteriile, transpirația etc. rămân pe hainele noastre…”

Ați putea crede că mi-e teamă de vreun virus sau de păduchii, dar nu este adevărat, deși nu exclud această posibilitate.

Pur și simplu nu vreau că patul meu să fie murdar și, eventual, periculos pentru sănătatea mea.

Prietenele mele au avut ocazia să observe cât de mult înseamnă această regulă pentru mine.

Eram la Nashville. Eu și cu două prietene am ajuns acasă mai târziu decât ceilalți și, pentru a nu-i trezi, una din prietenele mele a mers în dormitor să ne aducă pijamalele.

Însă spre marea mea mirare, mi-a adus perechea de leggings cu care am fost îmbrăcată în timpul zborului. Să știți că avioanele sunt foarte murdare! Dezamăgirea, probabil, mi s-a reflectat pe față, pentru că ea m-a întrebat imediat ce s-a întâmplat.

– Sunt murdari! – i-am răspuns.

A fost o situație destul de comică, am început să râdem și am reușit să-i trezim pe toți ceilalți. A trebuit să le explic ce se întâmplase.

După ce i-am trezit, am putut intra în dormitor pentru a-mi lua lenjeria mea și apoi să dorm în liniște.

De unde vine această frică a mea?

O cauză ar putea fi că mama mea este din Japonia, iar în cultura noastră oamenii se spală înainte de a merge la culcare. O fac nu numai pentru a se relaxa, dar și pentru a avea un pat curat.

O altă cauză ar putea fi pentru că am locuit în apartamente de tip studio unde unicul mobilier era patul

Dar patul este practic un sanctuar pentru mine. Vreau să dorm fiind sigură de faptul că acolo sunt doar microbii mei.

Când le explic prietenilor punctul meu de vedere, am impresia că înainte de aceasta nu s-au prea gândit la acest lucru. Unii din au început să procedeze la fel, ceea ce mă bucură”.

Sunteți de acord cu autoarea articolului?