Nu-ți plac problemele legate de veceul tău? Iată 8 trucuri care te ajută să le rezolvi pe toate!

Nimănui nu-i place să cheme instalatorul. Trebuie să găsiți timp pentru a-l aștepta să vină și să fixeze ceva simplu, apoi să achitați o facturi gigantică. Este destul de dificil când se defectează veceul și nu știți care este ieșirea din situație, decât să sunați specialistul.

Echipa noastră a încercat să găsească câteva soluții eficiente pentru repararea closetelor. Nu trebuie să cheltuiți prea mulți bani pentru reparația și curățarea acesteia.

1. Reparați rezervorul closetului care curge

Nimic nu este mai rău decât closetul care curge în timp de dvs. încercați să dormiți. În această situație trebuie să mergeți la magazin să cumpărați o valvă de scurgere și totul se va rezolva fără mari cheltuieli.

Deconectați apa, goliți complet de apă rezervorul closetului și înlocuiții valva de scurgere. Tot acest proces poate dura mai puțin de 10 minute.

2. Desfundați veceul fără ajutorul instalatorului

Înfundarea veceului are loc atunci când ceva s-a blocat în furtunul curbat. Nici în acest caz nu este nevoie de specialist.

Se recomandă să folosiți o combinație din apă foarte fierbinte și detergent de vase pentru a îndepărta blocajul. Apa fierbinte deblochează în timp ce detergentul spală țeava.

3. Curățați orificiile de scurgere a jetului de apă

Dungile de apă neregulate din interiorul closetului indică faptul că orificiile de scurgere s-au blocat. De obicei acestea se înfundă din cauza depunerilor de calcar sau a murdăriei.

Trebuie doar să curățați orificiile cu o perie sau un instrument mai ascuțit. Dacă acestea nu se desfundă, puteți să le acoperiți cu bandă adezivă și să turnați în rezervor oțet și să-l lăsați peste noapte.

4. Reglați jetul de apă slab

Totul ține de jetul de apă. Un jet slab poate necesita să trageți de mai multe ori apa, iar unul puternic poate împrăștia apă în tot veceul.

Trebuie doar să reglați balonul care controlează cantitate de apă în rezervor. Cu cât plasați mi sus balonul cu atât presiunea apei este mai mare în rezervor. Acest lucru va genera o scurgere a apei mai rapidă.

5. Acoperiți vasul closetului cu un sac de gunoi pentru a nu-l vopsi din întâmplare

Vopsirea camerei de baie este un proiect migălos. Sunt atât de multe spații mici unde trebuie să ajungeți. Dacă nu puteți deplasa vasul closetului, acoperiți-l cu un sac de gunoi. Acoperă perfect rezervorul. După uscarea vopselei, înlăturați punga.

6. Identificați unele nereguli folosind concentratul de suc

Un closet care curge fără știrea dvs. va crește factura la apă. Dacă nu auziți nici un sunet de scurgere, nu înseamnă că aceasta nu curge. Puteți verifica foarte ușor acest lucru cu un pliculeț de concentrat de suc.

Turnați praful de concentrat în rezervor și așteptați. Dacă după 15 minute vedeți apa colorată în vasul closetului înseamnă că rezervorul de apă are unele defecțiuni.

7. Curățați imposibilul

Uneori în closet s-a acumulat prea multă murdărie și pare imposibil de îndepărtat. În acest scop folosiți concentratele de suc de lămâie sau portocală. Acidul citric din băutură îndepărtează foarte eficient petele fără a folosi produse chimicale dăunătoare.

Trebuie doar să turnați acest concentrat în closet și să-l lăsați peste noapte. Dimineața closetul va străluci de curățenie.

8. Lăsați copiii să curețe veceul

Creați bile de curățare a closetului. Faceți un amestec din acid citric, bicarbonat de sodiu și uleiuri esențiale pentru un miros plăcut. Copiilor și maturilor le va plăcea foarte mult să arunce aceste biluțe în closet. Lăsați să se dizolve, apoi trageți apa pentru a curăța petele.

 

Nu este atât de dificil să mențineți closetul curat o perioadă mai lungă și fără a cheltui prea mulți bani.

.

Sursa: Hometips.diyeverywhere.com