Nu te lasă înșelat la bijuterie! 12 sfaturi despre cum să-ți alegi corect inelul cu pietre prețioase.

Bijuteriile dețin un loc important în viața fiecărei femei. Acestea accentuează în mod elegant stilul și atractivitatea femeii. Însă nu toți știu că regula principală în alegerea unei bijuterii nu ține de frumusețea ei aparentă, ci de calitatea care trebuie verificată în baza câtorva criterii.

Fiți de-acord că nu v-ar plăcea deloc să achiziționați o verighetă cu o imitație de diamant, la prețul unui diamant veritabil.

Redacția noastră a pregătit pentru dumneavoastră câteva sfaturi utile, care vă vor ajuta să alegeți calitatea atunci când veți dori să achiziționați un inel cu pietre prețioase.

Cum alegem un inel

1. Nici un fel de fianit! La magazin, în loc de diamant, vi se poate oferi o piatră artificială – fianit. Aceasta este foarte asemănătoare cu diamantul, însă are un minus deloc de neglijat – odată cu timpul, își pierde strălucirea. Și astfel, în câțiva ani riscați să rămâneți fără bijuteria dumneavoastră preferată. Fianitul se pretează doar pentru a fi purtat ocazional, însă nu pentru a fi purtat zilnic.

2. Nu toate diamantele sunt la fel. Prețul depinde de corelația principalilor parametri ai pietrei prețioase: masa (carat), puritatea (clarity), culoarea și tăierea. Consultați cu atenție tabelul de mai jos, vă va ajuta să descifrați marcajul produsului. Această informație este extrem de importantă și trebuie luată în considerare în procesul alegerii inelelor de logodnă și verighetelor, sau a altor bijuterii importante.

3. Mărimea contează! Valoarea și eleganța inelului depind în mod direct de masa diamantului, măsurată în carate. Priviți cu atenție imaginea de mai jos și apreciați cum arată pe deget pietrele prețioase de mărime diferită.

3. Asscher sau Marquise? Diamantele sunt de diferite forme, nu doar de forma clasică radiantă. Există o mulțime de modalități de tăiere a pietrei care permit acesteia să se dezvăluie de fiecare dată diferit.

5. Culoarea sau strălucirea? Este suficient să aruncați o privire atentă asupra modalității de tăiere a pietrei pentru a o deosebi pe cea modernă de cea antică. Cea din urmă accentuează culoarea pietrei, pe când tăierea modernă, de briliant – conferă pietrei o strălucire inconfundabilă. Aceste două tipuri de tăieturi fac partea de jos a pietrei să fie ascuțită, iar piatra în sine este destul de grea.

6. Prețul bijuteriei se reduce considerabil în cazul unui diamant tăiat plat. Un unghi reușit, însă, poate ascunde această nuanță, și dumneavoastră puteți considera că ați achiziționat calitate și frumusețe la un preț accesibil. Piatra prețioasă dintr-un asemenea produs este extrem de elegantă datorită unei transparențe particulare. Lumina se reflectă prin ea într-un mod lejer și cu grație.

7. Alegeți piatra cu aureolă! Aureola reprezintă un cerc de pietre prețioase în jurul diamantului. Aceasta reduce costurile și creează o strălucire subtilă și mărește vizibil piatra centrală. Vedeți diferența în imaginea de mai jos.

8. Diamante gri? Astfel de pietre au o nuanță gri datorita incluziunilor străine în compoziția lor. Cu toate acestea, ele rămân a fi diamante nobile și strălucitoare, la un preț accesibil.

9. În natură, pe lângă diamantele gri, există și alte variații de culoare. Unele dintre ele sunt scumpe și rare, altele, însă, sunt accesibile și se găsesc suficient de des. Tehnologia modernă permite ca diamantele să fie vopsite cu orice culoare.

10. Dacă, din anumite motive, diamantele nu vi se potrivesc, există multe alte pietre prețioase. Alegeți oricare piatră vă este pe plac și porniți să cuceriți lumea!

11. Pietrele semiprețioase plate – cabochoni – executate de un meșter iscusit, arată perfect pe orice bijuterie. Printre acestea pot fi menționate chihlimbarul, piatra lunii, malachitul, onixul, etc.

12. Când vine vorba de bijuterii de aur, și nu știți ce inel să alegeți, comparați marcajele de pe bijuteria din aur. Acest lucru vă va ajuta să alegeți culoarea perfectă. Un carat este de 1/24 cota de metal prețios pur în aliaj. Procentajul real de aur din aliaj este indicat de numărul dinaintea literei “K”. Cu cât numărul este mai mare, cu atât este mai pronunțat metalul și, respectiv, galbenul este mai pronunțat. Prin urmare, un produs fabricat din aur de înaltă calitate ar trebui să fie mai gros.

Bijuteriile își iubesc posesorii, ele conferă încredere în forțele proprii. Există chiar și reguli de etichetă în privința purtării bijuteriilor.

Arătați prietenilor aceste informații utile despre cum să alegi bijuterii frumoase și calitative!