Nu te gândi la rău, căci te poți îmbolnăvi! Toată lumea ar trebui să citească asta!

Unul din cei mai cunoscuți medici medievali, Avicenna, spunea: “Un medic are trei mijloace de luptă împotriva bolii: cuvântul, planta și cuțitul”.

Atrageți atenția – cuvântul este pe primul loc!

Un tânăr psiholog a vrut să facă un mic experiment și le-a spus pacienților dintr-un spital parizian că ei trebuie în fiecare zi, cu voce tare sau în gând, să repete de 10 ori fraza: “Pe zi ce trece mă simt tot mai bine”.

Ce credeți? După doar o lună pacienții acestui medic au devenit subiectul principal de discuții în acel spital, iar apoi și în întregul Paris.

Pare uimitor, dar oamenii cu boli grave se însănătoșeau în 30 de zile, iar la unii dintre ei chiar nu mai era nevoie de intervenții chirurgicale.

Sănătatea noastră este strâns legată cu starea psihologică

Astăzi nimeni nu mai pune la îndoială că între sănătatea fizică și cea psihică există o legătură foarte strânsă.

Unul din legile de bază în psihologie spune că exprimarea verbală a dragostei, simpatiei și admirației acționează ca un energizant pentru cel căruia îi este adresată. Respectiv cuvintele pline de ură și răutate au efect advers.

În ziua de azi apar tot mai multe boli datorate unei stări psihologice deprimate. Profilaxia împotriva lor e foarte simplă: să te bucuri de viață oricât de grea ar fi ea!

Așadar, sănătatea și viața noastră depind direct de modul în care gândim. Când ne gândim la bine, se întâmplă binele. Când ne gândim la rău, se întâmplă răul.

De aceea îndemnul nostru este să nu mai gândiți rău despre nimeni, să nu îi judecați pe cei din jur și să nu vă supărați pe ei. Și mai ales nu luați aproape de inimă lucrurile mărunte! Sănătatea este mult mai prețioasă!