Nu sunt bani. Punct. Există 9 motive pentru care portofelul îți este mereu gol

“Am nevoie să cumpăr ceva, dar nu mai am bani. Ce să fac?” – dacă vă puneți de multe ori această întrebare, atunci articolul nostru de astăzi este cu siguranță pentru dvs.

Noi am găsit 9 motive obiective pentru care mulți oameni nu au bani în portofele și buzunare. Și cauza nu este salariul mic sau criza din țară, ci chiar în dvs.

1. Țineți banii la ciorap

Pare paradoxal, dar oamenii care nu sunt zgârciți suferă mai rar din cauza lipsei de bani. Banilor nu le place să fie depozitați, ei au nevoie de mișcare.

2. Banii nu cad din cer

Banii nu apar din nicăieri. Dacă stai să-i aștepți, pierzi timpul degeaba. Banii se câștigă! Lucrați, munciți, investiți – alte surse de venit nu există.

3. Lucrați pe gratis

Illustration Forest / Shutterstock

Munca pe care o depuneți creează valoare adăugată, adică într-un final cineva are profit din asta. Un simplu “mulțumesc” pentru overtime sau alte servicii suplimentare nu e tocmai cea mai bună ieșire din situație. Rețineți că munca prestată gratuit nu este prețuită!

4. “Dacă e bogat, înseamnă că fură!”

Așa ne-a învățat viața în anii ’90, dar timpurile se schimbă. Astăzi poți câștiga bani pe căi cinstite, morale și legale, important e să depui efort și să-ți prețuiești munca. Să ai bani nu mai este ceva rușinos!

5. “Banii sunt murdari”

Banii nu sunt pur și simplu hârtii pe care poți cumpăra ceva. Ei sunt echivalentul muncii pe care ați depus-o. Banii într-adevăr pot fi murdari dacă sunt câștigați pe căi murdare. Dar dacă e vorba de muncă cinstită, atunci ei reflectă aportul dvs. în economie.

6. Creditele fac parte din viața dvs.

WAYHOME studio / Shutterstock

Creditele și împrumuturile sunt servicii foarte scumpe! Omul care intră în datorii pierde mult mai mult decât câștigă. Străduiți-vă să nu cheltuiți mai mult decât ați câștigat.

7. Nu vă dezvoltați

Sigur după o zi grea de muncă cel mai simplu e să te întinzi pe pat, să pui televizorul sau să intri pe rețele de socializare. Dar ce folos din asta? Cunoștințele sunt principala valoare, iar 90% din meserii reprezintă o valorificare a cunoștințelor, iar nu muncă fizică brută. Astăzi internetul ne oferă posibilități enorme de dezvoltare profesională, nu ratați această ocazie!

8. Lucrați din greu

Nu vă preocupați exclusiv de serviciu și bani. În acest fel e imposibil să trăiești viața și să fii fericit. Valorificați timpul liber și concediile, petreceți timpul frumos cu familia, prietenii și rudele. Mergeți la teatru, cinema, expoziții și alte evenimente culturale. Puneți-vă niște obiective ce nu țin de serviciu și atingeți-le, primind multă plăcere.

9. Ați uitat de lucrurile de bază

  • Planificați bugetul
  • Cumpărați calitate, nu cantitate
  • Păstrați lucrurile pe care le aveți
  • Alimentați-vă sănătos. Tratamentul este întotdeauna mai scump.
  • Faceți controale medicale periodice
  • Achitați facturile la timp

Și, bineînțeles, nu uitați că banii în sine nu aduc fericire. Cel mai important este să aveți o atitudine corectă asupra finanțelor, care sunt doar un mijloc, nu un scop în sine!