17 sfaturi de viață cu care vei economisi o grămadă de bani

Sunt îndrăgostită de bicarbonatul de sodiu. Nu știu alt produs care costă atât de ieftin și cu care se poate spăla părul, vesela, poate fi adăugat în bucate și poate trata foarte multe boli.

Economisesc mulți bani, deoarece nu cumpăr produse cosmetice sau produse de curățare de care nu mai am nevoie. Încercați și dvs. să rezolvați treburile gospodărești cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Iată 17 cazuri de folosire a bicarbonatului de sodiu.

1. Omletă pufoasă

Omleta va fi pufoasă dacă adăugați ¼ linguriță de bicarbonat de sodiu la fiecare 3 ouă. Omleta fi delicioasă și aerisită. Este important să nu adăugați prea mult bicarbonat de sodiu, deoarece omleta va avea un gust neplăcut.

2. Leguminoase moi

Fasolea, mazărea, lintea și alte leguminoase se vor fierbe bine dacă le înmuiați prealabil în apă cu puțin bicarbonat de sodiu.

3. Mirosuri neplăcute

Dacă ați curățat pește sau ați tăiat usturoi, mâinile dvs. vor mirosi urât chiar dacă le veți spăla cu săpun. Veți scăpa de aceste mirosuri dacă faceți o pastă din puțin bicarbonat de sodiu și apă. Spălați mâinile cu această pastă și clătiți-le cu apă caldă.

3. Activități pentru copii

Iată o activitate creativă pentru copii, confecționați această jucărie: amestecați 2 părți de bicarbonat de sodiu, 1 parte de amidon din porumb și ¼ parte de apă, apoi fierbeți până obțineți o masă densă. După răcire, acest amestec poate înlocui orice plastilină sau lut. Este interesant, distractiv și inofensiv.

5. Soluție pentru mașina de spălat vase

În mașinile de spălat vase deseori apare un miros neplăcut. Scăpați ușor de acest miros dacă puneți direct în containerul pentru detergentul de vase 1 pahar de bicarbonat de sodiu și porniți-o în regim normal. Dacă nu reușiți să eliminați mirosul din prima, atunci de fiecare dată când fpălați, adăugați 1 linguriță de bicarbonat de sodiu.

6. Arsura de pe vase

Scăpați de arsura de pe tigăi și cratițe cu ajutorul a ½ pahar de bicarbonat de sodiu și apă. Lăsați să fiarbă. Puteți repeta procedura de 2 ori.

7. Roșii dulci

Presărați solul din jurul tufelor de roșii cu bicarbonat de sodiu și roșiile vor fi mai dulci.

8. Mucegaiul de pe cărți

Presărați bicarbonat de sodiu între pagini, apoi puneți cartea, pentru câteva zile, într-o pungă. Uscați la soare cartea curățată de mucegai. Nu uitați să îngrijiți corect cărțile.

9. Arsuri solare

Adăugați un pahar de bicarbonat de sodiu în cada cu apă caldă. Durerile vor dispărea imediat și veți simți o ușurare.

10. Exfolierea pielii la nou născuți

Copii nou născuți deseori au semne de descuamare a pielii pe cap. Bicarbonatul de sodiu vă ajută și în acest caz. Dizolvați în palmă câteva lingurițe de bicarbonat de sodiu și 1 linguriță de apă. Masați cu grijă locurile afectate, astfel încât conținutul să nu ajungă la ochii copilului. Apoi ștergeți capul nou-născutului cu un prosop umed. Repetați procedura 2-3 zile.

11. Ulcerații în cavitatea bucală

Clătiți gura cu soluție din 1 linguriță de bicarbonat de sodiu și un pahar de apă caldă, la fiecare 2 ore.

12. Cuptor cu microunde curat

Puneți în cuptorul cu microunde 1 pahar de apă în care ați dizolvat o lingură de bicarbonat de sodiu. Porniți cuptorul în regim maxim pentru 3-5 minute. Orice murdărie de pe pereții cuptorului se va spăla ușor cu o lavetă.

13. Pereți murdari

Orice pete de pe pereți (tapet, ghips-carton) cedează în fața bicarbonatului de sodiu. Puneți puțin bicarbonat pe laveta umedă și frecați pata, apoi clătiți cu apă și lăsați să se usuce.

14. Dureri de stomac

Bicarbonatul de sodiu este alcalin, ceea ce înseamnă că distruge acizii și ajută la echilibrarea pH-ului. O priză de bicarbonat de sodiu, adăugată în cafea, suc de portocale, bucate care conțin roșii, va reduce durerile și arsurile de stomac.

15. Înțepături de insecte

Înțepăturile de insecte provoacă un disconfort mare. Pentru a diminua senzațiile de mâncărime, dizolvați 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu în câteva picături de apă. Aplicați această pastă pe locurile afectate de înțepături și așteptați să se usuce, după care scuturați amestecul. Acest remediu este eficient și în cazul înțepăturilor de albini și viespi.

16. Iarba de pe pavaj

Iarba nu va crește plăcile de pavajul din grădină dacă presărați spațiile problematice cu bicarbonat de sodiu.

17. Miros neplăcut al picioarelor

Transpirația picioarelor și mirosul neplăcut, vor dispărea dacă veți ține picioarele în apă cu bicarbonat de sodiu. Puneți 2-3 linguri de bicarbonat de sodiu la 5 litri de apă. Țineți picioarele 15-20 minute, apoi ștergeți-le. Aceste băi vă vor ajuta nu doar să scăpați de mirosul neplăcut, dar și de riscul apariției micozelor la picioare.