Nu permite nimănui să te umilească! Ce trebuie să faci ca să nu fii călcat în picioare?

Dalai Lama a spus că noi trebuie să facem întotdeauna bine când avem posibilitate (iar posibilitate avem întotdeauna).

Nu este nimic în rău în faptu de a face bine celor din jur. Acest lucru ne permite să dormim cu conștiința împăcată. Dar dacă veți permite celorlalți să vă folosească, atunci trebuie să vă revizuiți relația.

Echipa noastră vă oferă 8 sfaturi ca cei din jur să nu-și mai șteargă picioarele de dvs.

1. Apreciați-vă mai mult

Este cel mai important moment. Dacă vă subestimați, atunci veți accepta tot ce se întâmplă cu capul plecat.

Nu confundați smerenia cu răbdarea sau devotamentul. Iubiți oamenii, dar fiți mereu gata să-i refuzați pe cei care nu merită timpul, puterile și atenția dvs.

2. Nu vă comparați cu alții

Comparația permanentă cu alte persoane va scădea aprecierea față de sine. Este ca o boală din cauza căreia vă simțiți neconfortabil. Se știe că dintr-o parte întotdeauna ne pare că este mai bine acolo unde noi nu suntem.

Fiți mulțumitori pentru ceea ce aveți, mândriți-vă cu realizările dvs. indiferent cât de nesemnificative v-ar părea.

3. Faceți ordine în dorințele dvs. 

Care sunt valorile dvs? Ce așteptări aveți de la partener?

Formulați-vă dorințele cât mai succint. Cu cât mai exact, cu atât mai bine. De altfel nu veți reuși niciodată să înțelegeți ce și cum. Cunoscându-vă dorințele, veți putea face mereu alegerea corectă, ceea ce vă va fi de mare folos pe viitor.

4. Învățați-vă să spuneți „Nu”

Uneori trebuie să stați bine pe poziții, nu încercați să-i împăcați pe toți. Spre exemplu, nu va fi nimic grav dacă astăzi nu veți merge la serviciu.

Nu aveți de ce să vă impuneți să-i ajutați pe alții dacă nu vă permiteți acest lucru. Dacă nu vă palce vreun lucru, nu vă rușinați să spuneți „Nu”, ulterior voi singuri veți spune mulțumesc.

5. Niciodată nu acceptați mai puțin

Nu are importanță dacă este vorba de carieră sau de relații. Niciodată nu acceptați mai puțin decât meritați. Dvs. meritați respect și fericire.

Nu vă lăsați intimidată de frici. Mai bine să ratați o șansă mică, decât apoi să suferiți. Alegeți doar ceea ce vi se potrivește dvs., iar nu altcuiva.

6. Fiți egoiști

Periodic este binevenit să vă puneți în prim plan și să faceți lucruri preferate: să ascultați muzică, să citiți cărți, să călătoriți…

Nu puteți avea grijă de alții toată viața. Necesitățile dvs. nu sunt mai puțin importante.

7.  Nu vă faceți griji de ceea ce cred alții

Fericirea dvs. este mai importantă decât părerea celor din jur. Fiți sincere cu sine însăși. Nu aveți nevoie de aprobarea cuiva pentru a deveni ceea ce doriți să deveniți.

Și nu are importanță dacă le place sau nu celorlalți punctul dvs. de părere. Ei nu sunt în drept să vă schimbe scopurile, necesitățile și dorințele.

8. Manifestați-vă sentimentele

Nu vă ascundeți sentimentele. Dacă nu faceți față sarcinilor de la serviciu, comunicați despre asta administrației. Dacă o prietenă v-a dezamăgit, spuneți-i despre asta.

Dacă inhibați sentimentele în interior, vă faceți doar rău. Nu vă temeți să vă expuneți părerea.

„Omul nu are nevoie să convingă pe nimeni de nimic, dacă el crede în asta. El nu are nevoie de o aprobare străină pentru a fi mulțumit de sine. Dacă el se va accepta pe sine, atunci va fi acceptat și de toată lumea.” (Lao-Tzi)

Nimeni nu va avea grijă de voi, decât voi înșivă!