Nu mai luptați cu înfundarea țevilor prin metoda “apă clocotită – șarpe de desfundat”. Iată cum le puteți desfunda în doar 5 minute!

Menținerea curățeniei la bucătărie este mereu o provocare: fărâmiturile și petele pe tot felul de suprafețe sunt inevitabile atât în timpul preparării bucatelor, cât și în timpul mesei și a spălării vaselor.

Și chiar dacă reușiți să faceți ca totul să lucească, asta încă nu înseamnă că ați obținut o curățenie exemplară. Odată cu trecerea timpului se întăresc mirosurile neplăcute și se înfundă țevile, iar gospodinele disperate caută un instalator profesionist care să rezolve aceste probleme.

Dar nu e cazul! În loc să folosiți produse chimice costisitoare sau serviciile și mai costisitoare ale instalatorilor, puteți apela la o soluție foarte simplă pe care o puteți face acasă și care vă va ajuta să faceți o curățenie ideală în bucătărie.

Soluție perfectă pentru bucătărie

Avantajul acestei soluții nu e doar în eficiență și preț accesibil, ci și în faptul că ea nu afectează calitatea țevilor. În acest fel puteți curăța țevile ori de câte ori este nevoie, evitând mirosurile neplăcute și alte urmări nedorite.

1. Amestecați câte 200 g de sare și bicarbonat de sodiu.

2. Turnați praful obținut în gura chiuvetei.

3. Încălziți ușor 150 ml de oțet și turnați-l și pe el în chiuvetă. Va avea loc o reacție chimică, formându-se multă spumă.

4. Imediat ce scade intensitatea reacției chimice, turnați în chiuvetă apă clocotită în abundență, ea curăța definitiv interiorul țevii.

Cum poate fi evitată înfundarea țevilor

Dar aceste probleme pot fi evitate prin anumite măsuri de profilaxie. Mulți oameni consideră că asta e prea anevoios și preferă pur și simplu să lupte cu consecințele. Noi, însă, vă recomandăm să urmați aceste reguli simple, ca să nu aveți apoi prea multe bătăi de cap.

○ Folosiți o plasă de filtrare, care va împiedica pătrunderea în țeava de canalizare a murdăriilor și urmelor de mâncare. Acestea se vor acumula în plasă, care ulterior poate fi curățată sau înlocuită foarte ușor.

○ Nu turnați grăsimi în chiuvetă. Ele se depun pe pereți și reduc din ce în ce mai mult fluxul prin țeavă. Evident după un timp oarecare țeava va fi complet înfundată și va fi nevoie de măsuri urgente pentru a folosi din nou chiuveta.

○ Dacă apa din rețea este de o calitate proastă, folosiți un filtru de apă.

○ Folosiți chiuveta doar pentru necesitățile bucătăriei! Dacă familia e mare și se formează o coadă la baie, ar fi bine totuși să evitați să folosiți chiuveta pentru a vă spăla pe mâini.

Această problemă e comună pentru toate gospodinele care spală măcar 2-3 farfurii în fiecare zi. De obicei înainte de a lua măsuri noi așteptăm până în momentul în care chiuveta pur și simplu nu mai poate fi utilizată. Dacă v-ați ciocnit cu o astfel de problemă, folosiți recomandările din acest articol și distribuiți-le și prietenilor dvs.!