Nu mai cumpăra afine! Iată cum le poți cultiva chiar la tine acasă!

Îmi plac foarte mult afinele! La fel și multor prieteni și membri de familie. Tuturor le place tarta de fructe, dar mie îmi plac brioșele cu afine servite cu cafea. Întrucât ele sunt atât de utilizate în diferite prăjituri, trebuie să le cumpărăm mereu și să facem rezerve de ele. Dar de ce să le cumpărăm, când putem să le creștem singuri în propria grădină.

Iată câteva trucuri de cultivare a afinelor în grădină.

1. Alegeți corect. Asigurați-vă că plantați un arbust care se potrivește cu clima în care locuiți. Există soiuri cărora le place mai mult căldura și umiditatea, iar altora temperaturile joase!

2. Verificați solul. Asigurați-vă că solul în care sunt plantate să fie suficient de acid (între 4 și 5). În caz contrar, plantați arbustul în ghiveci.

3. Plantați corect. Dacă doriți să creșteți afine, cultivați-le corect! Plantați arbuștii la loc însorit și la o distanță de aproximativ 1.5 m. Dacă le creșteți în ghiveci, unul cu un diametru de 50 cm e tocmai potrivit. Aceste plante necesită o cantitate mai mare de apă în fiecare săptămână.

4. Păstrați plantele în siguranță. Se recomandă îngrădirea arbustului de afine pentru a evita eventualele deteriorări de către animale sau insecte.

5. Bucurați-vă de o recoltă bogată. Un arbust de afine poate produce până la 20 de ani. De aceea, este binevenit ca arbustul să fie curățat la fiecare câțiva ani.

6. Alegeți cel mai bun. Dacă le plantați primăvara devreme, puteți culege prima recoltă în luna iulie. Culegeți doar afinele cele mai coapte.

Priviți video de mai jos pentru a învăța în detalii cum să cultivați afinele!

Savurați-le cu plăcere!