Nu mai comiteți aceste greșeli care vă transformă într-o „bunicuță”

Majoritatea femeilor se tem de bătrânețe. Dar există femei care știu să sfideze vârsta, au diferite pasiuni precum poezia japoneză ori să meargă la o plimbare de-a lungul Champs Elysees.

Femeile care arată mai în vârstă uită de aspectul lor, fie poartă o coadă de cal sau un coc, fie își taie părul foarte scurt și toate au aceeași tunsoare. Hainele, probabil, sunt cusute la aceleași fabrici, deoarece femeile -bunicuțe poartă ținute foarte asemănătoare.

Dar aspectul nu este unica problemă. Aceste femei uită de fizicul lor, evitând să facă măcar câteva exerciții dimineața.

Observațiile noastre ne-au adus la concluzia că femeile care nu trăiesc pentru ele însele se transformă în bunicuțe.

Aceste femei care sunt forțate să trăiască în mod constant în interesul altor oameni devin bunicuțe. De regulă aceste persoane sunt soțul și copiii. Rareori – părinții și alte rude. Ce le face pe femei să uite complet de nevoile lor și să trăiască numai în interesul altor oameni? Datorii, veți spune. Și faptul că femeile noastre nu știu să se iubească.

Nu este vorba despre egocentrism și despre faptul că trebuie să-și lase copiii ori să nu ai grijă de soțul tău. Îngrijirea familiei și a celor dragi este o nevoie firească. Dar pentru o femeie care se iubește pe sine, această îngrijorare este o bucurie și nu doar simțul datoriei.

Am observat că femeile care nu sunt împovărate cu o familie nu devin bunicuțe.

O mătușă este acea femeie care obișnuiește să-și neglijeze interesele. Probabil, la prima etapă, le este greu. Regretul că sunt forțate să renunțe nu doar la saloanele scumpe și la haine frumoase, ci și la lucrurile necesare, cum ar fi, de exemplu, un somn bun de dragul altora, chiar dacă sunt persoanele pe care le adoră.

Acest sacrificiu poate fi înțeles atunci când în familie sunt copii foarte mici sau o rudă care necesită atenție specială. Dar nici atunci nu ar trebui să vă asumați doar Dumneavoastră toată responsabilitatea, punându-vă sarcini copleșitoare pe umeri.

Chiar dacă îi iubim foarte mult pe cei dragi, nu ar trebui, de dragul lor, să ne transformăm în bunicuțe.