Evitați aceste cuvinte în adresa mamei, îi veți frânge inima.

Într-o zi va pleca și vom regreta foarte mult, că nu am avut timp să-i cerem iertare pentru cuvintele aspre…

Timpul este nemilos și, mai devreme sau mai târziu, îi ia pe cei apropiați de lângă noi, printre aceștia fiind și cea mai dragă ființă, mama. Ea este cea mai scumpă persoană din lume, cea care ne-a dat viață și ne-a crescut cu mare drag. Ea stătea mereu lângă noi când eram bolnavi, ne aștepta la fereastră când mergeam la distracție până târziu, se bucură cel mai mult pentru reușitele noastre!

Iar noi… îi spunem foarte rar că o iubim, că este minunată și că avem mare nevoie de ea.

Uneori, din cauza problemelor, devenim nervoși și agresivi, îi putem arunca niște vorbe urâte care o pot răni până la lacrimi.

1. „Nu am timp”.

Ne-a purtat lângă inima sa timp de 9 luni, n-a dormit noaptea când eram copii, a lucrat foarte mult pentru a avea bani pentru studiile noastre… Se trezea în zori pentru a ne pregăti bucate gustoase. Ne-a ascultat cu mare răbdare toate poveștile noastre, ne-a susținut mereu, a avut grijă de noi și nu ne-a spus niciodată fraza: „Nu am timp”.

2. „Te urăsc”.

Dar ea ne iubește. Orice s-ar întâmpla. Oricine am fi: un om de afaceri, un funcționar modest sau unul care cerșește bani de la părinții săi pensionari.

3. „Nu voi mânca așa ceva!”.

Ridicați-vă și pregătiți singuri ceea ce vă place! Pentru a ne pregăti această cină modestă, mama a avut nevoie de câteva ore bune.

4. „Tu m-ai crescut așa”.

Poate că mama a făcut unele greșeli în educație (v-a pedepsit prea aspru, nu v-a acordat suficientă atenție), dar a încercat din răsputeri să vă educe ca să deveniți o persoană destoinică. Din moment ce v-ați dat seama că aveți unele neajunsuri, nu vă împiedică nimic să lucrați asupra propriului caracter pentru a le înlătura.

5. „Nu l-ai iubit niciodată pe tata”.

Dacă nu l-ar fi iubit, nu v-ați fi născut…

6. „Tata a făcut foarte bine că te-a părăsit”.

Acesta este cel mai rău lucru care se poate spune unei femei. Cândva l-a iubit foarte mult. Atât de mult încât a vrut să aibă un copil de la el. Ambii părinți au greșit. Când tata va părăsit, mama a suferit mult, dar a încercat din răsputeri să nu vă arate această durere. Plângea noaptea, cu capul în pernă.  Poate mai plânge și acum…

7. „Oricum nu vei înțelege”.

Chiar dacă ar fi așa? Mama întotdeauna încearcă să vă înțeleagă și chiar să vă găsească o scuză.

8. „Ai citit prea puțin”.

Știți câte anunțuri a citit până am găsit acest apartament mic în care să vă simțiți bine atâția ani? Și câte rețete a citit pentru a vă alinta cu bucate gustoase…

9. „Nu ai studii!”

În schimb a trecut printr-o așa școală a vieții! Și, apropo, neavând studii, a găsit o modalitate de a câștiga bani pentru ca să studiați și să aveți o carieră de succes.

10. „Îmi pare rău, nu voi putea veni de ziua ta…”

Fiecare mamă rămâne șocată când își dă seama de faptul că puiul ei este deja mare. Până acum toate gândurile ei erau doar despre dvs. Cum va trăi mai departe? Treptat mamele învață cum să aibă grijă numai de ele însele, dar vă așteaptă în continuare, cu emoții și nerăbdare, să-i pășiți pragul.

11. „N-am sunat pentru că eram foarte ocupat”.

Mama era bolnavă, singură, nu avea bani pentru medicamente…

12. „Nu mi-ai oferit suficientă dragoste”.

Poate a fost așa, dar a făcut-o din toată inima…

13. „Arăți foarte rău”.

Mama este, în primul rând, o femeie, și, prin urmare, critica cu privire la aspectul ei este foarte dureroasă. Și, cel mai probabil, nu merge la saloane de înfrumusețare din simplul motiv că nu-i ajung bani pentru asta?

14. „În vacanță vom merge la mare, nu vom putea veni la tine”.

Acum ea este singură și ar vrea, măcar pentru câteva zile, să veniți pentru a-i umple casa de zâmbete și voie bună, să stați împreună la masă și să vă simțiți ca pe timpuri!

15. „Mi-ai distrus viața. Nu ești mama mea”.

Nu-i puteți spune așa ceva mamei. Niciodată!