Nu aveți nici un drept să ne forțați să facem ceva! Ni s-a spus la școală că există o astfel de lege!

Un prieten are două fiice gemene. Le crește și le educă de unul singur, deoarece soția lui a fugit cu tânărul său amant. La momentul evenimentelor descrise, fiicele aveau câte 13 ani. Aspectul și mentalitatea acestor fetițe, erau deja la nivelul unor fotomodele.

Într-o zi am mers în vizită la acest prieten. Beam cafea la bucătărie și discutam. La un moment dat, ușa de la intrare se deschide extrem de rapid și cu forță, iar în prag apar ambele moștenitoare. Acestea vorbeau între ele, fără a ne acorda atenție. Tatăl însă, destul de calm și liniștit s-a interesat:

– Fetelor, nu pot înțelege nimic! Camerele sunt într-o stare dezordonată, paturile nu sunt strânse, vesela nu este spălată! Apucați-vă de curățenie imediat!

Gemenele și-au încrucișat brațele, au înclinat puțin capul și au răspuns:

– Tu nu ai nici un drept să ne forțezi, să facem ceva! Ni s-a spus la școală că există o lege privind protecția drepturilor copilului, unde este specificat acest fapt!

A fost o pauză. Starea calmă și liniștită a tatălui a dispărut imediat, acesta devenind profund indignat. Bătând cu degetele pe marginea mesei, acesta a spus:

– Deci, chiar acum puneți pe masă telefoanele mobile! În această lege nu este scris că eu trebuie să vă cumpăr telefoane mobile scumpe. Nici acces la internet nu veți mai avea! Nu aveți nevoie nici de aceste lucruri, nici de calculatoare. Despre acestea nu este scris nimic în această lege! Ia te uită! Mare avocați s-au făcut! Puteți uita și de hainele voastre noi! Veți umbla în pâsle și cojoc!

Una dintre fete deja spăla vesela, uitându-se în jur înfuriată. Iar din partea camerelor se auzea sunetul unor pași grei și agresivi. La sfârșitul monologului, tatăl furios a zâmbit și a spus:

– Cresc copiii!

Peste câteva secunde, șoptind, m-a întrebat dacă se mai vând cojoace…

error: Content is protected !!