Nu ai folosit niciodată multicookerul în acest fel! 7 secrete care îți vor simplifica și mai mult procesul de preparare a bucatelor

“Oare de ce nu l-am cumpărat până acum?” – anume aceasta e prima întrebare pe care și-o pune o gospodină care folosește pentru prima dată multi-cookerul. Acest electrocasnic uimitor are funcții de cratiță și tigaie, cuptor și ceaun – practic tot de ce avem nevoie în bucătărie. Mai mult decât atât: mâncarea nu se arde, iar curățarea aparatului este extrem de simplă și plăcută.

Dacă nu vă puteți imagina gospodăria dvs. fără multi-cooker și bucatele superbe preparate de acesta, vă descoperim încă un secret: pe lângă funcțiile prevăzute de producători, există și alte câteva trucuri extraordinare. Folosiți-le și simplificați-vă și mai mult activitatea în gospodărie!

7 secrete despre multi-cooker

1. Porniți regimul “Pilaf” și puneți cartofi pentru înnăbușit. Cartofii vor ieși pur și simplu excelenți, cu o superbă scoarță aurie.

2. Preparați o cină pentru leneși în același regim “Pilaf”. Puneți în multi-cooker 0,5 kg de colțunași cu carne, adăugați 250 ml de apă și 30 g de unt și asezonați-i. Porniți aparatul și pur și simplu așteptați până mânarea este gata. Nu mai e nevoie să pui cratița pe foc și să aștepți până apa începe a fierbe, ca apoi să tot stai lângă aragaz. În schimb între timp puteți completa cina cu o salată.

3. Preparați o ciorbă de legume în regimul “Înnăbușire”. Veți avea nevoie de circa 1,5 ore. Ciorba va fi extrem de delicioasă, iar legumele nu se vor răsfierbe defel.

4. Vreți să preparați două feluri de mâncare într-un timp record? Porniți regimul “Hrișcă” sau “Înnăbușire”. În partea de jos puteți prepara cartofi sau cereale, iar în partea de sus pârjoale, carne de pui, crenvurști sau alte bucate din carne.

5. Preparați carne tocată cu ceapă în regimul “Coacere”. Dacă optați pentru regimul “Pilaf”, puteți adăuga și paste, apă clocotită și condimente.

6. Pare uimitor, dar regimul “Coacere” este perfect nu doar pentru deserturi delicioase, ci chiar și pentru prepararea cărnii și a peștelui.

7. Dacă porniți regimul “Înnăbușire” și adăugați toate ingredientele necesare, după 12 ore veți obține o piftie de o culoare și un gust de nedescris.

Multi-bucătar

Așadar, dacă vă pare că ați încercat deja tot ce se poate, faceți cunoștință cu regimul “Multi-bucătar”. Acesta permite programarea specifică a preparării unor bucate individuale care altfel lipsesc în programul aparatului.

Bineînțeles asta nu e cea mai populară funcție, dar gurmanzii adevărați o apreciază enorm, căci ea permite setarea individuală a presiunii, temperaturii și timpului de preparare. Multi-cookerul chiar face viața mai simplă!

După cum arată experiența, după o singură proprietarii unor astfel de electrocasnice își aleg câteva regimuri de bază și le folosesc doar pe acestea. Totuși ar fi bine să nu limităm acest electrocasnic uimitor la doar câteva feluri de mâncare, căci capacitățile sale sunt mult mai mari și ne pot lăsa oricând plăcut surprinși.

Recomandați-le acest articol și prietenilor dvs. care au sau intenționează să procure un multi-cooker.

error: Content is protected !!