Niciodată nu mi-am imaginat că voi îndrăgi atât de mult să croșetez. Totul datorită tehnicii peruviene ”Broomstick”!

Deși croșetarea este un hobby foarte popular, totuși nu toți îl păstrează pentru mult timp. Uneori nu iese corect, uneori te plictisești. Însă, din momentul, în care veți descoperi tehnica „Broomstick”, veți croșeta aproape zilnic! Tot de ce aveți nevoie este doar un bețișor de la înghețată, ațe și o croșetă.

Croșetarea peruană  

Stilul de croșetare „Broomstick” este originar din Peru. Locuitorii acestui stat latino-american au transpus o bună parte din cultura și tradițiile lor naționale în această tehnică. Garderoba lor a fost întotdeauna bogată în piese vestimentare din lână, care erau executate atât de bărbații, cât și de femeile acestei țări.

Croșetarea peruană poate fi considerată cartea de vizită a statului Peru. Principala direcție a stilului este reprezentată de crearea unor ornamente spectaculoase, prin utilizarea ațelor de diverse culori. Evident, există o mare varietate a modurilor de împletire, mai ales printre localnici.

Echipa noastră a pregătit o descriere și un master-class, cum să croșetați prin uimitoarea tehnică peruviană „Broomstick”. Rezultatul îi va cuceri pe toți!

Cum croșetați după tehnica ”Broomstick”: 

1. Pentru realizarea modelului, aveți nevoie de un bețișor simplu din orice material (metal, plastic, lemn), de o croșetă și fire textile. Toate cele 25 de ochiuri sunt divizate în grupuri a câte 5.

2. Trebuie să adunați ochiurile și să uniți „ochișorii” din 5 bucle. După ce modelul va fi fixat, scoateți-l de pe bețișor și executați în interior 4 piciorușe scurte.

3. Procedați la fel cu celelalte 20 de bucle rămase.

4. Apoi, adunați încă un set de 25 de bucle, astfel încât firul să fie îmbrăcat pe marginea rândului precedent. Repetați pasul 2.

5. Trebuie să obțineți o astfel de frumusețe.

Brățară în tehnica ”Broomstick”: 

1. Executați un lanț din 15 ochiuri, cu o croșetă mai subțire.

2. Întindeți ultimul ochi și transferați lanțul pe o croșetă mai groasă sau pe un bețișor de la înghețată. Realizați 15 ochiuri mai mari pe croșeta ajutătoare.

3. Introduceți croșeta sub fire și adunați pe aceasta 5 bucle. Croșetați urmărind pașii din poza de mai jos.

4. Ați obținut o brățară fermecătoare.

Bucurați-i pe cei dragi cu cele mai originale confecții, create prin tehnica „Broomstick”. Spor la muncă!