Niciodată nu am mai văzut ca mușcata să înflorească atât de bogat! Iată un remediu simplu!

Mușcatele sunt niște flori superbe care vă răsplătesc cu niște flori bogate dacă le îngrijiți corespunzător. Despre această modalitate simplă de a stimula înflorirea mușcatei mi-a spus o angajată a Grădinii Botanice. Ea m-a observat cum admiram cu plăcere mușcatele de acolo. Mie nu-mi venea să cred că el nu sunt tratate cu substanțe chimice.

Florile se vor menține practic tot anul. Planta va fi puternică, sănătoasă și nu va fi afectată de razele directe ale soarelui și de boli, va suporta ușor căldurile.

Componența elixirului este foarte simplă.

Aveți nevoie de

  • apă – 2.7 litri
  • drojdii – 100 g
  • zahăr – 0.5 pahar

Pașii de lucru

  1. Turnați apa într-un borcan de trei litri. Apa trebuie să fie lăsată să se evaporeze clorul.
  2. Diluați drojdiile în puțină apă și adăugați-le în borcan împreună cu zahărul.
  3. Acoperiți borcanul cu un tifon și țineți-l la cald. Agitați period soluția.
  4. Soluția va di gata când se va termina fierberea. Apoi diluați un pahar în 10 l de apă și udați mușcata cu 1 pahar o dată la două săptămâni.

Iată rezultatul!

De asemenea, este important să cumpărați drojdii de calitate. Optați pentru cel proaspete, nu pentru cele uscate.

Câțiva ani în urmă mușcatele erau văzute la fiecare fereastră, acum se întâlnesc mai rar. Unora nu le place mirosul specific, iar altora le plac florile exotice, decorative.

Mușcata este o plantă foarte folositoare. Uleiul eteric eliberat de plantă poate fi un scut eficient împotriva bacteriilor și virușilor din aer. Mușcata are nevoie doar de puțină atenție și vă va răsplăti din plin.