Niciodată n-am crezut că aș putea face singură papuci din pâslă, mai ales în doar 2 ore! Iată secretul

Ați auzit vreodată de Josh Jakus? Eu am aflat despre el foarte recent, când am văzut câteva din lucrările sale extraordinare. El confecționează o gamă largă de produse din pâslă, începând cu poșete și terminând cu încălțăminte.

Ideea de bază a produselor sale este să reprezinte un container confortabil din pâslă pentru nevoile de zi cu zi, astfel încât acțiunile de coasere/lipire să fie reduse la minim.

Mie mi-a plăcut mult ceea ce face Jakus, dar nu mi-aș putea permite să cumpăr ceva din produsele sale. De aceea am decis să încerc să le fac singură acasă! În ajutor mi-a venit o prietenă bună, iar rezultatele obținute sunt peste orice așteptări!

Papuci din pâslă

Am pregătit pentru dvs. instrucțiunea de realizare a unor papuci de casă foarte practici și confortabili.

Așadar, pentru început faceți rost de o bucată de pâslă și trasați pe ea conturul tălpii dvs. și identificați mijlocul călcâiului. Din acel punct trasați o linie de 6-7 cm de-a lungul tălpii. La capătul acestei linii măsurați lățimea tălpii și împărțiți-o în jumătate. Din punctul obținut trasați o linie dreaptă de-a lungul tălpii.

Trasați un alt contur spre exteriorul tălpii la distanța de 1-1,2 cm. Însemnați punctul 3 la intersecția conturului interior cu linia trasată anterior. Din punctul 3 măsurați de-a lungul liniei verticale 12 cm (pentru mărimea 37-39). Trasați prin acest punct o perpendiculară la linia verticală și însemnați punctele 0, 1 și 2.

În cazul nostru am obținut următoarele distanțe între puncte:

  • 0 – 1: 12,5 cm
  • 1 – 2: 12,2 cm
  • 2 – 3: 17,3 cm
  • 3 – 0: 16,7 cm

De la punctul 0 spre dreapta se înseamnă punctul 5, care determină înălțimea papucilor, ce ar trebui să fie de 5-6 cm. Trasați perpendiculara la segmentul 0-5 spre partea de jos, apoi tangenta la talpă prin punctul 5, intersecția dintre tangentă și contur fiind punctul 6.

O altă linie perpendiculară la segmentul 0-5 se trasează tangent la conturul exterior al tălpii. Punctul de contact se notează cu 4. Însemnați pe această tangentă distanța de la punctul 0 care să fie egală cu distanța 0-1 (12,5 cm în cazul nostru). Acesta va fi punctul 11.

Din punctul 11 se înseamnă pe linia 4-11 în jos distanța 1-2 (12,2 cm în cazul nostru). Acesta va fi punctul 12, de la care, pe aceeași direcție, măsurați încă o dată distanța 11-12. Din punctul obținut trasați perpendiculara pe linia 11-12. Determinați punctul aflat pe această perpendiculară la distanța de punctul 12 egală cu distanța 2-3 (17,3 cm în cazul nostru). Acesta va fi punctul 13.

Trasați prin punctul 12 o perpendiculară la linia 11-12. Determinați pe această perpendiculară punctul aflat față de punctul 13 la distanța 3-0 (16,7 cm în cazul nostru). Acesta va fi punctul 50.

Uniți punctele 12, 13 și 50 ca în imaginea de mai jos. Punctul 16 va fi situat pe această curbă la distanța egală cu cea dintre punctele 5 și 6.

Curba care unește punctele 5 și 50 va fi la distanța de 0,5 cm de linia 12-50. Așadar tiparul este gata!

Dacă faceți asta pentru prima dată, vă recomandăm să faceți o probă pe o stofă mai simplă, pentru a vă asigura că toate distanțele sunt potrivite.

Noi am folosit un material semi-transparent ca să putem vedea liniile trasate pe tiparul de bază. Așadar, materialul se taie conform conturului, lăsând o rezervă de 3 mm pentru coasere.

Coaseți atent toate laturile viitorului papuc și verificați dacă mărimea e potrivită.

Acum puteți croi pâsla propriu-zisă. În calitate de talpă vă recomandăm să folosiți piele sau piele artificială, care se taie după conturul interior al tălpii. Cele două piese se pot coase sau se pot lipi cu adeziv.

Coaserea propriu-zisă se face cu o panglică rezistentă sau cu șireturi. Pâsla e un material rezistent, de aceea înainte de a trece acul prin el va trebui să faceți o gaură. Aceasta trebuie să fie la circa 1 cm de margine.

Pentru a simplifica procesul de coasere puteți folosi un patent.

Așadar, papucii din pâslă sunt gata!

Iată cât de ușor se poate confecționa o pereche de papuci foarte comozi, călduroși și rezistenți. De asemenea acesta poate fi un cadou foarte simpatic pentru cei dragi, căci un cadou făcut cu mâna ta este mult mai valoros decât unul cumpărat!

Sperăm că acest articol va fi o sursă de inspirație pentru dvs. și prietenii dvs.!