Neurologiștii avertizează femeile: aveți grijă cât dormiți!

Somnul este foarte important pentru sănătatea noastră.

Dacă dormim suficient, suntem mai activi, mai energici și mai fericiți. Lipsa somnului duce la anxietate, depresie și agravarea sănătății.

Este deja cunoscut faptul că oamenii au nevoie de aproximativ 8 ore de somn, dar cercetătorii au descoperit că, așa cum bărbații și femeile diferă în ceea ce privește natura lor biologică, acest lucru afectează și somnul.

Se pare că femeile trebuie să doarmă mai mult de 8 ore, iar acest lucru se datorează activității solicitante a creierului lor.

Faptul că somnul menține frumusețea feminină de asemenea nu este un mit. Somnul suficient permite corpului să se recupereze, și desigur să arătați bine.

Beneficiile somnului:

1. Îmbunătățește memoria.

În procesul somnului, amintirile sunt sedimentate. Prin urmare, informațiile pe care trebuie să le rețineți este mai bine să le înveți seara și să le repetați dimineața. Activitatea creierului este setată astfel încât în timpul zilei, el nu este deloc capabil să memoreze ceva.

2. Dezvoltă creativitatea.

Înainte de a începe să creați ceva, dormiți bine. Oamenii de știință spun că, atunci când dormim, componentele noastre de memorie emoțională devin mai puternice, iar acest lucru poate duce la sporirea creativității.

3. Performanțe în sport.

Un studiu realizat de Universitatea din Stanford a confirmat că fotbaliștii au demonstrat cu 50% mai multă eficiență atunci când au dormit 10 ore pe zi timp de aproximativ 7 săptămâni. Organismul se restabilește, se întărește, sporește atenția și se simt odihniți și energici.

4. Îmbunătățește atenția.

Nu puteți să vă concentrați sau să fiți atenți dacă nu ați dormit bine noaptea. Somnul este crucial pentru funcționarea normală a creierului. Fiecare parte a corpului are nevoie de odihnă și recuperare. Mai ales creierul.

5. Un corp sănătos.

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Chicago, oamenii care dorm suficient, pierd din greutate. De asemenea, când ne simțim somnoroși, vrem să mâncăm mai mult.

6. Reduce stresul.

Stresul are un efect negativ asupra sănătății și se intensifică atunci când nu dormim suficient. Somnul suficient ajută la reducerea stresului și la refacerea sistemului nervos și cardiovascular.

Iată câteva sfaturi utile ca să dormiți mai bine:

• Nu priviți televizorul cu o oră înainte de a merge la culcare.

• Faceți exerciții fizice în fiecare zi.

• Evitați alcoolul.

• Nu beți cafea după orele 16:00.

• Cumpărați o saltea bună și o pernă comodă.

• Plimbați-vă înainte de a merge la culcare.

• Culcați-vă nu mai târziu de miezul nopții.

După cum puteți vedea, somnul este foarte valoros, iar importanța lui îl realizăm numai atunci când nu dormim suficient.