Nepoatele zeițelor. De ce grecoaicele arată tinere până la 70 de ani?

Grecoaicele datorează frumusețea și tinerețea lor rețetelor de frumusețe care au ajuns în zilele noastre încă din antichitate. Iată care sunt 6 cele mai importante secrete ale femeilor din Elada.

Cine altele dacă nu grecoaicele, urmașele zeițelor, au devenit moștenitoarele secretelor de frumusețe antice. La orice vârstă este posibil să cucerești inimile bărbaților, important este să folosiți cât mai abil darurile naturii atotputernice.

Ulei de măsline grecesc

Atunci când spuneți Grecia, în primul rând vă gândiți la uleiul de măsline. Într-adevăr uleiul de măsline se găsește din plin în casele grecilor. Gospodinele țărmului mediteranean gătesc cu ulei de măsline, asezonează salatele și îl folosesc în rețetele de frumusețe.

Clima aridă influențează negativ asupra tenului, iar pentru a evita ridurile de mimică, grecoaicele aplică pe față, gât și zona decolteului ulei de măsline pe timpul nopții. Acesta uniformizează, hidratează și menține tenul sănătos.

Darurile zeilor

În tezaurul național al secretelor pe care mamele le transmit fiicelor există două rețete de temelie. Se spune că acestea s-au păstrat din timpul Greciei Antice.

Rețeta Nr. 1. Amestecați două linguri de făină de mazăre (care se obține prin măcinarea mazărei în râșniță) cu zer până obțineți o pastă și aplicați-o pe față pentru 15-20 de minute. Clătiți cu infuzie de plante sau tonic.

Rețeta Nr. 2. Amestecați câte o linguriță de ulei de măsline și brânză de vaci, adăugați suc de pătrunjel și aplicați amestecul pe față pentru obișnuitele 15-20 de minute. Această mască va hidrata rapid fața, pielea va deveni moale și elastică într-o clipă.

Utilizarea săpunului

Spre deosebire de alte femei din Europa, cu excepția, femeilor din Spania, Italia, grecoaicele sunt posesoarele unui păr dens și gros. Datorită contactului cu apa de mare sărată, părul lor se îngroașă și mai mult în timp, însă anume cu această podoabă capilară grecoaicele se mândresc.

Majoritatea femeilor moderne ale Greciei preferă săpunul din măsline, decât șamponul. Săpunul minune spală foarte bine grăsimea și în același timp păstrează o anumită rigiditate a părului. În această zonă nu se preferă buclele moi. Cea mai bună mască pentru păr se consideră săpunul roz sau de măsline pe care grecoaicele îl aplică pe păr, evitând zona rădăcinilor.

Protecție solară

Toate femeile din Elada  sunt învățate de mici că soarele direct este cauza îmbătrânirii precoce. De aceea, în geanta fiecăreia sunt cel puțin două produse cu protecție solară. Apropo, în timpul siestei, când soarele arde cel mai tare, grecoaicele se străduie să nu iasă în stradă, protejându-și chiar și cea mai pregătită piele împotriva arsurilor. În ultimul timp femeile preferă cremele moderne BB și CC.

Nici o zi fără apă!

Un alt secret al frumuseții pe care îl respectă grecoaicele de pe vremuri sunt băile extrem de benefice. Dacă veți privi filme despre bogătașii greci, veți observa că în fiecare palat și casă exista un adevărat complex de baie. Baia pentru o frumoasă grecoaică înseamnă un ritual întreg: ea niciodată nu este făcută în grabă. Cel mai des sunt pregătite infuzii de plante pe care le adaugă în apă. Cele mai răspândite sunt dentița și mușețelul. Dacă vor ca pielea să fie mai elastică, se adaugă miere cu ulei roz. Apropo, femeile din Grecia nu se spală niciodată cu apă simplă, considerând că apa de la robinet dăunează tenului. De aceea, demachierea se face doar cu infuzie de plante.

Dietă grecească

Grecoaicele sunt renumite pentru obsesia lor față de mâncare și pentru formele lor pufoase. Dar pentru a avea un corp seducător, în formă de clepsidră, ele au grijă de ceea ce mănâncă. În Grecia femeile gătesc mult și gustos. Printre rețetele naționale cele mai multe conțin legume, pește și carne. Nutriționiștii din toată lumea au menționat de nenumărate ori că bucătăria grecească este un exemplu de mâncare disociată: cașcavalurile sunt mâncate cu roșii, vinetele se coc cu cartofi, iar peștele și carnea se mănâncă separat, plus fără obișnuitele garnituri pentru Europa.

Pentru a ține mai ușor dietele sau un regim strict alimentar, grecoaicele au inventat regula sâmbetei. Doar în această zi ele își permit să mănânce pâine cât vor, să se desfăteze cu dulciuri și să amestece diferite alimente la o masă.