Negru pe negru: 11 greșeli de folosire a culorii negre în vestimentație

Majoritatea dintre noi știm că culoarea neagră este extraordinară, se potrivește tuturor, ne face vizual mai slabe, ascunde toate imperfecțiunile siluetei și se combină aproape cu toate culorile din garderobă.

Mulți preferă această culoare, dar puțini s-au gândit vreodată, că există niște reguli care trebuie respectate, atunci când îmbracă haine negre.

Așadar, vă propunem câteva recomandări referitor la cum este interzis să purtați culoarea neagră:

1. Nu combinați niciodată, într-un set, culoarea neagră și culori deschise de încălțăminte (bej, alb etc.). Arată vulgar și neîngrijit. Pantalonii și fustele negre trebuie asortate cu încălțăminte neagră sau de culoare aprinsă (aceste culori sunt potrivite, doar dacă ținuta vestimentară are elemente de aceeași nuanță).

2. Ciorapii negri sunt de neînlocuit în garderoba oricărei domnișoare, dar în combinație cu o fustă de culoare deschisă sau pantaloni scurți pot fi ”periculoși”. Ciorapii negri + fusta neagră – aceasta este combinația potrivită.

3. Manichiura neagră. Dacă nu sunteți got sau o reprezentantă al unei alte subculturi, trebuie să știți că unghiile negre sunt potrivite doar ținutelor de seară în combinație cu o rochie neagră sau un costum cu pantaloni negri.

4. Prea multe haine negre în garderobă. Cum puteți depista dacă aveți prea multe haine negre?! Numărați hainele negre și cele colorate (aceeași recomandare este valabilă și în cazul celor care preferă culoarea gri, bej, roz, verde mentă). Dacă aveți mai mult de jumătate din haine de culoare neagră (sau altă culoare), este timpul să vă gândiți dacă nu ați devenit sclavul acestei culori.

5. Hainele negre din stofe necalitative trebuie excluse din garderobă. Este bine cunoscut faptul că pe aceste țesături se depun scame și praf, după care haina este acoperită cu pete, ceea ce este foarte vizibil pe culoarea neagră. Astfel de haine pot transforma un om îngrijit într-unul total opus.

6. Lenjeria neagră este fantastică. Ea trebuie să fie în garderoba oricărei domnișoare. Când purtați astfel de lenjerie vă simțiți protejată. Dar și în acest caz există o regulă obligatorie. Hainele de culoare deschisă trebuie purtate cu lenjerie albă sau bej. Dacă nu sunteți un top-model sau un freak, purtați lenjeria neagră doar sub țesăturile cu textură densă.

7. Șosete negre (specific mai mult bărbaților). S-a vorbit și s-a scris foarte mult despre șosetele negre cu pantaloni sau pantofi deschiși și invers, șosetele albe și gri în combinație cu pantalonii și costumele negre, dar puțini renunță la acest obicei.

8. Accesorii negre: ceasurile, pantofii, gențile, curelele trebuie neapărat să fie în orice garderobă, dar nu trebuie să fie purtate în combinație cu ținutele de culori pastelate. Arată urât.

9. Culoarea neagră vă face vizual mai slabă, dar dacă purtați o mărime mai mare de 48, nu vă îmbrăcați doar în negru, astfel veți arăta cu câteva mărimi mai mare decât în realitate. Aceeași recomandare este valabilă și pentru domnișoarele foarte slabe, nu încercați să păreți și mai suplă purtând doar negru!

10. Culoarea neagră vara sau primăvara. Este o greșeală frecventă. Nu purtați haine de culoare neagră vara, chiar și atunci când mergeți la serviciu. Accesoriile negre trebuie purtate doar cu ținutele de seară sau în perioada toamnă-iarnă.

11. Negru, maro-închis, albastru-închis. Negrul este o culoare frumoasă și extraordinară, dar în combinație cu maro, albastru închis sau altă nuanță de negru (există culori negre cu intensitate diferită) arată îngrozitor.