De unde vine ”nedorința” femeii de a face curat prin casă?..

Astăzi a devenit la modă să nu faci curat în casă. Oamenii mai bogați angajează persoane care să se ocupe de menaj, iar ceilalți… n-au prea mare chef să facă ordine în casele lor.

Din păcate această situație nu este uimitoare. Toată mass-media și revistele pentru femei ne educă să fim păpuși și prințese, care în esență nu numai că nu pot să facă ordine în casă, ci chiar nu au capacitatea să o facă.

În aceste condiții ordinea și curățenie ne par o adevărată povară. Ni se inoculează că lucrul de gospodină este o pierdere de timp și o plictiseală nemaipomenită.

Viața are un ritm fulgerător, toată lumea vrea să obțină totul și imediat. Ar fi perfect ca ordinea să se facă de la sine și să nu ne mai deranjeze vreodată. Multe femei contemporane își permită să lucreze bine, să alcătuiască business-planuri și strategii de management, dar nu sunt în stare să-și administreze propria gospodărie.

Femeile devin infantile, nu vor să rezolve problemele reale și așteaptă să li rezolve altcineva. În acest fel se irosește total capacitatea femeii de a umple casa de un farmec deosebit, de o căldură sufletească ce te cucerește…

Casa este principala operă artistică a unei femei. Ea trebuie să fie un izvor de putere și inspirație pentru dvs. și pentru întreaga familie. Confortul și ordinea ne umple de bună dispoziție și ne scapă de stres.

Casa este oglinda sufletului nostru și reflectă valorile de care ne conducem. Văzând o locuință poți aprecia dacă energia gospodinei este orientată spre familie sau în afara ei.

Bineînțeles asta nu înseamnă că femeia are pe umerii săi toată greutatea menajului. Bărbatul are și el un rol esențial în această situație, iar femeii îi revine rolul de a-l implica și de a-l ajuta să învețe ce sarcini îi revin lui.

Cum să umpli casa de confort

De fapt trebuie să începeți nu cu ordinea în casă, ci cu ordinea în minte.

  • Ce îmi doresc de fapt?
  • Cum vreau să arate casa mea în continuare?
  • Ca și până acum sau…?

Orice activitate în casă trebuie să fie conștientizată, să fie făcută cu suflet și dragoste. Curățenia făcută cu lene și nedorință niciodată nu va avea rezultate pozitive.

Gândiți-vă că ordinea în casă asigură pacea, liniștea și armonia în familie. Veți observa că dacă ordinea este făcută și menținută, veți avea mult mai puține certuri.

Femeia este comoara familiei și a casei, iar grija sa pentru acestea ar trebui să fie prioritară. În familie femeia poate avea rezultate mult mai mari și mai frumoase decât la serviciu! Este nevoie doar de dorință, bunăvoință și asumare a acestui rol crucial pentru căminul dvs.

Bărbații s-ar putea să nu observe fețele de pernă noi sau fața de masă curată, dar ei sunt foarte sensibili la starea generală din casă. Iar curățenia și ordinea nu sunt altceva decât o expresie a dragostei și respectului dintre soți.

Într-o casă în care este ordine și curățenie, fiecare membru al familie nu numai că se va simți confortabil, ci îi va face plăcere să petreacă timpul în sânul familie și se va simți împlinit și protejat.