Moduri neobișnuite și mai puțin cunoscute de a folosi buretele de spălat vase!

Buretele de vase este foarte util în bucătărie, dar îl poți folosi și la alte lucruri. Sunt de mare ajutor în casă. Îi poți folosi atunci când faceți reparație sau vă mutați. Important este să știi toate modurile de întrebuințare a acestora.

1. Transportarea obiectelor fragile.În timpul transportului bureții vor proteja obiectele fragile.

Pentru a preveni spargerea obiectelor fragile din sticlă, cristal și ceramică, în timpul transportării, puneți mai mulți bureți între ele. Sunt moi și totodată rezistenți ca să vă protejeze aceste obiecte.

2. Îngrijirea plantelor.În ghiveci, sub pământul plantei, puneți un burete de bucătărie. Acest truc va crea condiții optime pentru ca plantele să aibă mereu apă. Atunci când uzi planta, buretele va trage excesul de apă și îl va ține în el, astfel că floarea ta va avea mereu apă la rădăcini.

3. Curăță oja de pe unghii.Este o metodă genială pentru îndepărtarea ojei.

Puneți un burete într-un recipient mic de sticlă, turnați acetonă și puneți degetele în acest burete pentru câteva minute.

4. Confecționați mobilier pentru păpuși.Să confecționați mobilă pentru păpuși din bucăți de bureți, împreună cu copii dvs e o idee minunată și este și distractiv.

5. Păstrează mirosul plăcut în dulap.Aplicați parfumul preferat sau câteva picături de ulei esențial pe o bucată de burete și puneți-l într-un colț al dulapului sau într-o debara. Hainele vor absorbi aroma și vor mirosi mereu foarte plăcut.

6. „Pernuțe” pentru genunchi.Cu ajutorul unui elastic și a doi bureți puteți construi „permute” simple pentru genunchi, care vor fi utile atunci când veți curăță podeaua în casă sau veți lucra în grădină.

7. Mâner comod contra bătăturilor.Înfășurați cu un burete mânerul unei mături, a unui mop pentru a evita formarea bătăturilor.

8. Acoperă crăpăturile geamurilor.Toamna este momentul potrivit pentru a vă preocupa de căldura casei dvs. Pentru a scăpa de frig, puneți bureți în ramele ferestrelor din lemn.

9. Spălați vasele înguste.Înfășurați un burete pe un bețișor din lemn și fixate-l cu un elastic. Este o idee foarte bună de a spăla sticlele și borcanele înguste.

10. Bigudiuri din bureți de bucătăriePuteți obține bucle frumoase doar folosind bureți de vase.

11. Plantați semințe în bureți.Buretele de spălat vase reține umiditatea și căldura necesară pentru germinarea semințelor.

12. Protejează mobilierul.Doriți să vă protejați mobilierul de zgârieturi? Vă ajută bureții de spălat vase! Tăiați bucăți mici și lipiți de picioarele mobilei, astfel încât, atunci când le rearanjați, nu se va zgâria podeaua și veți avea o podea lucioasă și frumoasă.

13. SăpunierăBuretele de spălat vase poate înlocui ușor săpuniera. Acesta va absorbi apa și va lăsa săpunul curat și uscat.

14. Curăță scamele.Curățați cu partea aspră peste material și veți scăpa de scame.

15. Curăță covoarele.Bureții de bucătărie pot fi utilizați pentru curățarea eficientă a covoarelor și a canapelelor de părul animalelor de companie și de scame.