Modele de tricotat superbe lucrate cu andrelele, dar și schemele lor

Amatoarele de tricotare sunt mereu în căutare de noi ornamente originale. Ele vor să ne surprindă cu articole neobișnuite și totodată să le împărtășească și alte meșterițe. În acest articol vă prezentăm o descriere detaliată a unor modele extraordinare.

Iată cum se realizează primul model.

Modelul Crenguțe înflorite

Este un model foarte gingaș și frumos. Se lucrează cu andrele și este ușor de reținut. Însuși denumirea ne spune că acest model ne amintește de niște crenguțe înflorite.

Pentru realizarea acestuia aveți nevoie de orice fire doriți. Pentru haine de vară se vor potrivi firele de bumbac. De regulă, înainte de a începe lucrul, trebuie să faceți o mostră.

Montați 30 de ochiuri pentru model +2 ochiuri de margine.

Rândul 1. 1 ochi de margine, *1 ochi pe dos, 3 ochiuri împreună, 9 ochiuri pe față, 1 jeteu, 1 ochi pe față, 1 jeteu, 2 ochiuri pe dos, 1 jeteu, 1 ochi pe față, 1 jeteu, 9 ochiuri pe față, 3 ochiuri împreună, 1 ochi pe dos, *1 ochi de margine.

Rândul 2. și toate rândurile pare care urmează se lucrează după desen, piciorușele cu jeteu se lucrează ca ochiuri pe dos.

Rândul 3. 1 ochi de margine, *1 ochi pe dos, 3 ochiuri împreună, 8 ochiuri pe față, 1 jeteu, 1 ochi pe față, 2 ochiuri pe dos, 1 ochi pe față, 1 jeteu, 1 ochi pe față, 1 jeteu, 8 ochiuri pe față, 3 ochiuri împreună, 1 ochi pe dos,* 1 ochi de margine.

Rândul 5. 1 ochi de margine, *1 ochi pe dos, 3 ochiuri împreună, 7 ochiuri pe față, 1 jeteu, 1 ochi pe față, 1 jeteu, 2 ochiuri pe față, 2 ochiuri pe dos, 2 ochiuri pe față, 1 jeteu, 1 ochi pe față, 1 jeteu, 7 ochiuri pe față, 3 ochiuri împreună, 1 ochi pe dos,* 1 ochi de margine.

Rândul 7. 1 ochi de margine, *1 ochi pe dos, 3 ochiuri împreună, 6 ochiuri pe față, 1 jeteu, 1 ochi pe față, 1 jeteu, 3 ochiuri pe față, 2 ochiuri pe dos, 3 ochiuri pe față, 1 jeteu, 1 ochi pe față, 1 jeteu, 6 ochiuri pe față, 3 ochiuri împreună, 1 ochi pe dos,* 1 ochi de margine.

Rândul 9.  1 ochi de margine, *1 ochi pe dos, 3 ochiuri împreună, 5 ochiuri pe față, 1 jeteu, 1 ochi pe față, 1 jeteu, 4 ochiuri pe față, 2 ochiuri pe dos, 4 ochiuri pe față, 1 jeteu, 1 ochi pe față, 1 jeteu, 5 ochiuri pe față, 3 ochiuri împreună, 1 ochi pe dos,* 1 ochi de margine.

Model de tricotare foarte simplu și drăguț

Montați pe andrele un număr par de ochiuri.

Rândul 1 (pe față) – 1 ochi de margine, *lucrați inițial al doilea ochi pe față, apoi primul ochi pe față, scoateți firele de pe andrele și în acest fel până la sfârșitul rândului*, 1 ochi de margine.

Rândul 2 (pe dos) – 1 ochi pe dos, *lucrați inițial al doilea ochi pe dos, apoi primul ochi pe dos și scoateți firele de pe andrele*, 1 ochi pe dos.

Veți obține un model la fel ca un coș împletit. Spor la treabă!