Rochia neagră este fascinantă: exemple corecte pentru categoriile 20, 30, 40 și 50 de ani

În garderoba oricărei doamne trebuie să-și aibă locul o rochie neagră. Alegeți corect modelul de rochie în funcție de vârsta și de silueta dvs., completând-o cu accesorii elegante. Iar noi, în acest articol, vă vom prezenta câteva modele și idei fascinante!

Categoria 20+

Pentru siluetele tinere se va potrivi o rochie de model A. Principalul accent pus de această rochie revine umerilor și taliei, care vizual arată mai subțire. La rândul ei fusta largă poate să scadă sau să adauge câțiva centimetri în zona șoldurilor, în funcție de necesitate. Completați rochia cu o pereche de pantofi pe toc și o jachetă dantelată.

Categoria 30+

Formele feminine după 30 de ani sunt accentuate cel mai bine de o rochie lalea. Fiind strânsă pe corp în partea de sus și având o fustă voluminoasă, o astfel de rochie echilibrează silueta de tip “pară”. Atrageți atenția și la lungimea rochiei: cu cât sunteți mai înaltă, cu atât mai lungă ar trebui să fie rochia. Lungimea universală este până la genunchi, iar o centură ar definitiva aspectul elegant.

Categoria 40+

Dacă aveți o siluetă de tip “dreptunghi”, varianta ideală pentru dvs. este o rochie în stil new look. Acest model va crea o figură perfectă. Un corset strâns pe corp și mânecuțele alese cu gust vor accentua linia umerilor, iar fusta largă de tip clopot va sublinia forma șoldurilor. O eșarfă gingașă alături de această rochie va crea un look romantic superb.

Categoria 50+

O rochie minimalistă, fără detalii suplimentare, va fi o alegere perfectă, mai ales pentru femeile înalte. Strânsă pe corp, având lungime până la genunchi, fără guler și cu mânecuțe scurte – iată modelul de rochie care va ascunde micile neajunsuri și va scoate în evidență frumusețea siluetei. Un aspect elegant va fi completat grațios de un colier și o pereche de balerini.

Câteva sfaturi de la expertul Anait Mkheyan: trăsătura specifică a rochițelor negre este că ele sunt multifuncționale. E suficient să o combini cu o gentuță clutch și ceva bijuterie și poți ieși în lume fără ezitare. Spre exemplu în acest sezon iarăși vor fi în trend broșele, care vor completa perfect rochia neagră. Un accesoriu ceva mai modest, cum ar fi o mică eșarfă, puteți merge la serviciu.

Trebuie remarcat că femeile mai în vârstă ar fi bine să opteze pentru combinații clasice în accesorii, alegând rochii din stofe mai dense. Domnișoarele tinere își pot permite mai mult spațiu pentru improvizație și experimente.