Modele de încălțăminte cu toc mic și comod, recomandate doamnelor de după 40 de ani

Pantofii eleganți cu toc arată foarte bine, dar atunci când ne obosesc picioarele căutăm alternativă la tocurile înalte.

Vă propunem în continuare câteva modele de încălțăminte în care vă veți simți minunat.

Espadrile.

Pentru prima dată au început să fie purtați în Spania, iar apoi s-a aflat despre această încălțăminte în Franța. La mijlocul secolului al XX-lea celebrul creator de modă Yves Saint Laurent a făcut din espadrile o piesă vestimentară stilată și elegantă. Le puteți purta cu o rochie din stofă naturală sau cu pantaloni.

Slingbacks.

Sunt tendința principală a acestui sezon. Vârful ascuțit adaugă feminitate și eleganță look-ului, fiind perfecți atât pentru stilul romantic cât și casual.

Principalul lucru este să respectați regula: fără șosete sau colanți. Slingbacks, precum și espadrilele, se poartă doar pe piciorul gol.

Platformă înaltă.

În acest an sunt la modă și pantofii cu platformă înaltă după ce, în toamna lui 2021, Donatella Versace a prezentat o colecție cu astfel de încălțăminte. Pantofii în stilul păpușilor Bratz le-au impresionat foarte mult pe fashioniste datorită faptului că sunt comozi, ne ajută să părem mai înalte și ne fac mai încrezătoare. Sunt potrivite pentru haine complet diferite – de la blugi simpli până la rochii de seară.

Platforma poate avea o culoare contrastantă față de încălțăminte sau în același ton cu ea.

Încălțăminte cu vârful pătrat. 

Moda iubește contrastele. Popularii pantofi cu vârf ascuțit au fost înlocuiți cu cei cu un vârf pătrat neobișnuit. Această tendință interesantă nu își pierde popularitatea deja mai multe sezoane la rând.

Se potrivesc la fel de bine atât cu pantaloni de in, cu rochii lungi, cu un costum cu pantaloni, cu blugi clasici și cu tricouri de bază.

Balerini moi.

Este de preferat să alegeți modele din piele naturală, deoarece respiră și vă veți simți mult mai bine. Acești pantofi au o talpă moale, urmează cu ușurință forma piciorului și se țin bine pe picior.

Balerinii moi, cu un design simplu, sunt o opțiune clasică și arată foarte cu ținute casual sau office. Îi puteți asorta cu o rochie vaporoasă, cu o fustă midi, cu blugi scurți sau cu pantaloni largi până la glezne.