Modele de căciuli stilate pentru femei, la modă în acest sezon: cum se poartă corect o căciulă beenie, dar și alte modele

Căciula este un accesoriu indispensabil în garderoba oricărei femei. Această piesă vestimentară este prezentă pe piața modei într-o mare varietate, reușind astfel să satisfacă gusturile, stilurile și posibilitățile oricărei femei. Fiecare femeie poate să facă alegerea cea mai bună în materie de căciuli având minim de cunoștințe despre aspectul său. Căciula nu doar te apără de frig, dar mai este și un accesoriu ce conferă farmec și note de originalitate ținutelor.

La ce trebuie să atragi atenția în alegerea unei căciuli?

În acest sezon continuă să fie în vogă modele de bază, precum:

  • căciula beenie;
  • căciula în formă de ciorap;
  • pălăriile din fetru, cu diferite lungimi ale borurilor;
  • căciulile cu urechi.

Alegerea formei, materialului și stilului căciulii depinde foarte mult de forma feței tale, genul de tunsoare pe care o porți și tipajul tău cromatic.

Dacă nuanța tenului și părului este una caldă, atunci optează pentru o căciulă în nuanțe calde precum auriu, ocru, maro, galben ca mierea, roșcat sau muștar. Aceste nuanțe vor fi în armonie cu înfățișarea ta și o vor completa.

Dacă ai ochii de culoare neagră sau căprui, ten palid și păr negru, atunci în opțiunea pentru o căciulă te poți opri cu curaj la o variantă ce reprezintă niște contraste jucăușe.

Indiferent de forma feței, căciula în formă de ciorap se potrivește tuturor femeilor. Unicul lucru la care va trebui să atragi atenția este volumul acesteia.

  • Pentru o față rotundă se potrivește de minune o căciulă voluminoasă, de tricotaj mășcat. Important de menționat este că dacă alegi o căciulă voluminoasă, atunci și vestimentația din partea de sus trebuie să fie în stilul oversized.
  • Pentru o față în formă de triunghi este important să nu alegi căciuli prea subțiri, întrucât acestea vor accentua vizual trăsăturile ascuțite ale feței.
  • Pentru o față ovală se potrivește orice tip de căciulă.

O căciulă în formă de ciorap se potrivește perfect cu părul lung, acesta încadrând frumos fața din ambele părți. Se potrivește de asemenea și pentru tunsorile scurte. Aceste căciuli, însă, nu se potrivesc cu tunsoarea carre, deoarece în acest caz va trebui să renunți la coafură și să ascunzi părul în întregime sub căciulă.

Multe femei se întreabă cum se poartă o căciulă, dacă ai breton? Foarte simplu. Alege o căciulă cu o bandă elastică nu prea strânsă și trage-o ușor din spate, pentru a descoperi bretonul.

Cu ce poate fi asortată o căciulă în formă de ciorap?

Purtând o căciulă în formă de ciorap îți vei crea o ținută în stil casual. Ține cont de câteva reguli simple: în partea de sus, optează pentru piese vestimentare oversized de o singură culoare acromatică, asortate cu o pereche de pantaloni largi de o culoare acromatică și ei, o căciulă tricotată și, nu uita, de ochelarii de soare.

Cum se poartă corect o căciulă beenie?

La crearea unei ținute este important să te orientezi pe trei elemente:

  • pentru ce ocazie este ținuta;
  • ce tip cromatic ai, siluetă și proporții;
  • ce parte a ta vrei să o exprimi, ce dispoziție vrei să transmiți.

Într-o asemenea ținută nu este indicat să apari la serviciu sau la școală. În timp ce la o petrecere artistică această ținută nu va rămâne neremarcată.

O pereche de blugi albaștri cu talie înaltă, rupți, completați de un palton-mantie de șifon, un top de-asupra buricului, o pereche de botine negre și o căciulă beenie. Toate componentele acestei ținute (cu excepția blugilor și genții) sunt în nuanțe acromatice, însă cu un accent oferit de imprimeul cu buline mărunte. Căciula beenie conferă o notă rebelă întregii ținute.

După cum poți vedea, cele mai reușite ținute sunt constituite din contraste imprevizibile de stil și nu e cazul să-ți fie teamă să experimentezi. Căciula beenie este potrivită atât stilul sport sau casual, cât și stilului sport-chic sau grunge.

Cu ce pot fi purtate pălăriile de fetru cu boruri largi?

O ținută clasică zilnică în culori din gama negru-gri este compusă aproape în întregime din piese vestimentare de bază ale unei garderobe. Este nuanțată doar de geanta de model neobișnuit cu imprimeuri geometrice și cu accente de culori calme. O pălărie cu boruri largi este combinată cu o pereche de pantaloni evazați și un pulover gri, cu umerii deschiși. Este o ținută extrem de feminină și e potrivită pentru întâlnire.

O ținută discretă în culori pastelate, minimalistă, ceea ce a permis pălăriei de fetru cu boruri largi și moi să atragă asupra sa toată atenția. Acest gen de pălării accentuează feminitatea oricărei ținute și se pot lipsi de orice alte accente de culoare sau textură. Sunt perfecte pentru stilurile clasic și romantic.

Ținute cu căciuli cu urechi

În dependență de model, o căciulă cu urechi se va asorta frumos atât cu vestimentația clasică, cât și cu o ținută cu detalii sport. În acest sezon, designerii propun căciulile cu urechi și cozoroc. Poți găsi modele de căciuli cu adâncitură mică, precum și căciuli cu volum și pufoase. Important este să nu combini o căciulă cu urechi, voluminoasă, cu o pereche de cizme și cu o blană largă. În schimb, un palton pe talie, de lungime medie, clasic, poate deveni fără îndoială piesa de bază a unei ținute clasice și jucăușe.