”Mirosul bătrâneții” apare în organism deja la 30 de ani! Iată de unde apare!

În premieră, un studiu a demonstrat că oamenii în vârstă au un miros specific, care nicidecum nu depinde de igiena personală insuficientă, alimentație sau careva factori externi. Odată cu vârsta, în organismul uman au loc schimbări în compoziția chimică, ceea ce determină apariția mirosului specific.

Un compus chimic numit 2-nonenal, responsabil de mirosul caracteristic al persoanelor în vârstă, începe să fie produs de corpul nostru de la 30 și până la 40 de ani, scrie SPDnoticias. Concentrația acestui compus crește pe măsură ce oamenii înaintează în vârstă. Persoanele peste 70 de ani au o concentrație de până la 3 ori mai mare de acest compus chimic, în comparație cu persoanele de vârstă mijlocie. Compusul este o aldehidă nesaturată incoloră, care produce o reacție chimică specifică în corpul uman.

Odată ce îmbătrânim, producția de acizi grași în piele crește, iar producția de antioxidanți scade. Acizii grași polinesaturați se oxidează, crescând cantitatea de 2-nonenal în organism.

El este cel care elimină această aromă atât de neplăcută și care se spală greu. Apropo, pe la vârsta de 80 de ani, bărbații au un miros mult mai intens și neplăcut în comparație cu femeile de aceeași vârstă.

„Lipidele nu se dizolvă în apă, motiv pentru care este foarte dificil de eliminat mirosul neplăcut provocat de acizii grași” – afirmă chimistul Jose Maria Anton, care lucrează cu Prima-Derm.

De aceea, cei care au ajuns la o vârstă respectabilă, trebuie să acorde o atenție deosebită igienei personale. Băile și dușul cu folosirea produselor cosmetice corespunzătoare vârstei și tipului de piele, trebuie să fie regulate, cel puțin peste o zi.