Mici secrete pentru o curățenie ca la carte

Fetelor, este un adevărat miracol! Pe prosoapele de bucătărie nu va rămâne nici o pată, iar bucătăria va străluci de curățenie! Eu folosesc aceste mici secrete de mai mult de jumătate de an și le recomand tuturor: sunt ieftine, sigure și eficiente.

Sfaturi utile

1. Cum să curățați gresia și faianța din baie?

Veți avea nevoie de:

— ¼ de lingură de peroxid de hidrogen, 1 linguriță de săpun lichid și 1 lingură de bicarbonat. Se amestecă totul. Aplicați soluția pe suprafețele murdare, lăsați să acționeze timp de 10 minute și clătiți cu apă.

2. Butoanele aragazului se murdăresc foarte repede și nu este chiar atât de ușor de le curățat.

Veți avea nevoie de:

— câteva bețișoare de bumbac, o periuță de dinți veche și câteva picături de amoniac-anason. Înmuiați bețișorul de bumbac în picăturile de amoniac-anason, ștergeți locul cu pricina și apoi curățați bine cu ajutorul periuței de dinți.

3. Pentru a curăța hota luați ½ de lingură de bicarbonat și ½ de lingură de amoniac.

Luați o cratiță mare de apă, turnați în ea bicarbonatul și aduceți apa la punctul de fierbere, apoi puneți filtrul aici.

Dacă după această procedură filtrul nu s-a curățat complet, îl puteți pune într-o soluție de apă și amoniac. Nu uitați să respectați regulile de securitate, purtați mănuși de cauciuc, mască și deschideți ferestrele.

4. Cum puteți curăță fierbătorul.

Veți avea nevoie de:

— oțet pe care să-l amestecați cu apă în proporție de ½ și puneți la fiert pe mai mult timp.

5. Cum se curăță rafturile din frigider.

Veți avea nevoie de:

— puțin bicarbonat și apă și frigiderul Dumneavoastră va fi mereu curat!

6. Secretul prosoapelor de bucătărie perfect curate!!!

Puneți la fiert o găleată cu apă, turnați în apa fiartă 2 linguri de înălbitor praf, un pahar de detergent și 2 linguri de ulei de floarea-soarelui.

Puneți prosoapele murdare în acest „cocktail” fierbinte  și țineți-le până când apa se va răci complet. După aceasta va trebui doar să le clătiți.

O altă metodă foarte eficientă pe care mi-a recomandat-o soacra. Toate petele au dispărut ca prin minune, iar culorile au devenit incredibile.

Se pregătește foarte simplu. Veți avea nevoie de:

— 2 linguri praf de muștar diluat într-un litru de apă fierbinte. Lăsați să se infuzeze.

Scurgeți soluția obținută, diluați-o în cantitatea necesară de apă și lăsați la înmuiat prosoapele pe timp de noapte. Spălați-le în mod obișnuit.

Prosoapele vor deveni albe și dezinfectate.

7. Cum puteți spală rufele albe?

Adăugați, pe lângă detergent, amoniac în apă.

8. Hainele  de mătase și de lână se înmoaie în următoarea soluție:

— 10 litri de apă, 50 gr. de detergbet, 6 linguri de sare, o lingură de amoniac și aceeași cantitate de peroxid de hidrogen de 3%.

Țineți hainele în această soluție timp de cinci ore și apoi spălați-le folosind programul pentru hainele delicate .

9. Șosetele pot fi înmuiate în apă caldă, adăugând în ea 2 linguri de acid boric; această metodă este o bună profilaxie împotriva bolilor fungice. Sau puteți să le puneți la fiert în apă cu detergent. Această metodă este eficientă și în cazul tricourilor pe care va trebui apoi să le spălați în mod obișnuit.