În zilele noastre, tehnologiile moderne facilitează cu mult procesul de spălare a hainelor. Mașinile automate fac totul în locul nostru. Cu toate acestea, secretul unei spălări reușite a hainelor este în detergentul ales corect.
Și aici, multe gospodine întâmpină dificultăți, pentru că nu toate produsele sunt la fel de bune, așa cum se promite în publicitate.
Din păcate, nu toată lumea cunoaște despre produsul ieftin, dar foarte eficient, care este vândut în orice magazin alimentar sau supermarket. Este vorba despre oțetul de vin alb, care face ca procesul de spălare să fie mult mai eficient. În continuare, vă prezentăm modalitățile de folosire a oțetului pentru spălarea hainelor.
Trebuie să știți că oțetul nu înlocuiește detergentul (praf, gel sau lichid), dar îl face mai eficient. Așadar, să analizăm principalele avantaje ale folosirii oțetului de vin alb pentru spălarea rufelor.
Înainte de spălare, trebuie să pregătiți rufele, pulverizând pe ele aproximativ jumătate de pahar de oțet. Acest truc simplu, va ajuta să păstrați luminozitatea culorilor și să preveniți apariția urmelor de detergent, reducând cantitatea de spumă, care rămâne deseori vizibilă pe suprafața țesăturilor întunecate.
După aceasta, turnați puțin oțet în compartimentul destinat balsamului de rufe a mașinii de spălat. Spre deosebire de balsamurile chimice, oțetul de vin este fabricat din ingrediente naturale, prin urmare, afectează mai puțin țesăturile și nu este atât de dăunător pentru mediul înconjurător.
Oțetul conține acid, care protejează fibrele țesăturilor, dar în același timp distruge particulele de murdărie. De aceea, dacă folosiți oțetul în timpul spălării, petele chiar și de pe hainele albe, se vor îndepărta cu mult mai bine.
Dacă petele de la detergentul praf, vă deranjează în continuare, puteți adăuga puțin oțet (100 ml va fi suficient) în timpul clătirii. În acest caz, probabilitatea de apariție a acestor pete după spălare va fi minimă.
Oricât de ciudat nu ar părea, oțetul deodorizează hainele în timpul spălării, neutralizând în totalitate orice miros nedorit. Nu vă faceți griji, mirosul intens al oțetului dispare în totalitate în timpul clătirii hainelor.
Dacă pata de pe țesătură este imposibil de îndepărtat, vă rămâne doar să puneți această haină într-un recipient cu apă fierbinte și să adăugați jumătate de pahar de oțet. Lăsați haina pe noapte. După aceasta spălați haina în modul obișnuit. În cazul petelor greu de îndepărtat, puteți să turnați mult oțet peste pată și să o frecați intens, după care să înmuiați haina iarăși într-un amestec de apă și oțet.
Lucrurile din lână acumulează electricitate statică. Înmuiați aceste haine, pentru jumătate de oră în apă cu oțet și veți scăpa definitiv de această problemă.
Părul de animale pentru unii este o problemă reală. După spălare și uscare, pe țesături poate să rămână părul subțire, care este foarte greu de îndepărtat. Dacă folosiți oțetul în timpul spălării acest lucru nu se va mai întâmpla.
Oțetul de masă previne și apariția depunerilor de calcar în mașina de spălat. Prin urmare, atunci când folosiți oțetul în spălarea hainelor, dispare necesitatea de a curăța periodic mașina de spălat cu substanțe chimice speciale.
Utilizarea oțetului de vin înlocuiește tot felul de balsamuri costisitoare, care poluează mediul și afectează sănătatea noastră.