Merele negre de diamant se vând la preț de 20 de dolari pentru un fruct, dar nimeni nu vrea să le cultive!

Din ce cauză?

Ați observat cu siguranță că nu toate merele sunt roșii. Există soiuri galbene, roz sau verzi. Merele roșii își iau culoarea de la antociani, niște pigmenți sau coloranți naturali, care se dezvoltă pe măsură ce mărul crește.

Dar ați știut că pe piață a apărut un nou soi de mere, care a devenit foarte popular în ultimul timp? Ca și celelalte, aceste fructe sunt bogate în minerale și microelemente, dar sunt mult mai crocante și gustoase.

Merele „diamantul negru” sunt un soi Hua Niu, care își are originile în Noua Zeelandă. Mai târziu merele au fost importate în China, unde au fost plantate în Nyingchi, Tibet și cultivate în continuare datorită climei și a tehnologiilor de altoire folosite de fermierii locali.

Merele „diamantul negru” sunt mov, lucioase și au o textură plăcută. La exterior sunt frumoase ca un diamant, de unde au și căpătat acest nume. Este impresionant faptul că acest soi nu are nevoie de fertilizare, este rezistent la frig și are o protecție naturală împotriva paraziților și a insectelor.

Cu toate acestea ele sunt considerate rare, deoarece cresc în zonele muntoase la o altitudine de 3500 m deasupra nivelului mării. Au nevoie de multă lumină solară și raze ultraviolete. Datorită acestor particularități geografice, Nyinchi este perfect pentru cultivarea acestui soi de mere.

În 2011 agricultorii au plantat o livadă de fructe cu o suprafață de aproximativ 50 hectare (500 mu). În următorii 3 ani au muncit din greu pentru a crește copacii. Merele „diamantul negru” apar pe piață la sfârșitul lunii octombrie și se vând timp de aproximativ 2 luni.

În plus numai 30% din merele negre coapte corespund standardelor, de aceea volumul total este extrem de scăzut.

Din cauza prețului înalt aceste mere nu se prea consumă, iar fermierii sunt conștienți de acest lucru, preferând să cultive alte fructe, față de care cererea este mai mare.

Din cauza volumului mic, producătorii chinezi au decis să transforme merele negre într-o marfă exclusivă. Acestea sunt vândute, în mare parte, în pungi cadou a câte 6 sau 8 fructe, iar clienții care doresc să le achiziționeze trebuie să facă o comandă specială.

Ați dori să gustați acest „diamant negru”?