Mașina ta de spălat trepidează în timpul stoarcerii? Atunci această informație este pentru tine

Dacă în timpul stoarcerii mașina de spălat începe să sară sau să vibreze puternic, probabil are vreo defecțiune. Inițial s-ar putea să nu fie alte “simptome” decât vibrațiile, dar dacă ignorați acest semnal, atunci după o perioada mașina de spălat s-ar putea să nu mai funcționeze deloc.

Din ce motive mașina de spălat sare și se mișcă

Pot fi mai multe cauze care să determine mișcările anormale ale mașinii:

○ pardoseala nu este dreaptă

○ mașina e prea ușoară și ar trebui fixată

○ piciorușele mașinii s-au deșurubat și trebuie întărite din nou

○ amortizoarele cuvei sunt defectate

○ piesele de contragreutate s-au defectat sau trebuie întărite

○ rulmenții sunt uzați

○ pe cuvă au rămas șuruburile care o fixează în timpul transportării

Ce măsuri se iau dacă mașina de spălat sare în timpul stoarcerii

Cea mai neplăcută din aceste cauze este uzura rulmenților, care poate fi cauzată de umiditate ridicată în încăpere. Rulmenții uzați pot defecta și alte piese din interiorul mașinii.

Dacă e vorba de rulmenți uzați, inițial mașina începe să scoată un sunet neplăcut, iar după un timp începe să vibreze puternic în timpul stoarcerii. În acest caz ar trebui să nu mai folosiți mașina de spălat, ci să apelați la specialiști care ar putea să o repare.

Dacă mașina de spălat începe să sară în timpul stoarcerii imediat după ce a fost cumpărată, s-ar putea să fie vorba de denivelări ale pardoselii sau de prezența șuruburilor de fixare temporară a cuvei. Dacă denivelările pardoselii sunt mici, le puteți compensa reglând piciorușele mașinii.

În general atunci când mașina de spălat începe să “danseze”, ar trebui verificate piesele care se defectează cel mai des, în primul rând amortizoarele cuvei. Eventual acestea pot fi înlocuite.

Dacă problema nu dispare, verificați piesele de contragreutate – de cele mai multe ori e suficient să le fixați mai bine, dar uneori ele se înlocuiesc.

Dacă nu reușiți să identificați cauza problemei, apelați la un specialist cât mai repede. Chiar dacă “salturile” sunt determinate de un defect mic, ele pot cauza ulterior probleme mai grave, de aceea trebuie eliminate cât de curând posibil.