Manichiură superbă pentru unghii scurte: 16 trucuri și idei

Unghiile lungi demult au părăsit topul tendințelor din lumea modei. Dacă ceva timp în urmă unghiile scurte nu erau considerate drept o manifestare a frumuseții, astăzi lucrurile s-au schimbat radical, iar unghiile scurte au devenit o expresie a eleganței și feminității.

Recomandări generale

1. Înainte de aplicarea ojei mâinile trebuie umezite, iar cuticula se micșorează până la minim. Astfel unghiile vor părea ceva mai mari.

2. De asemenea se recomandă îndreptarea plăcii unghiale înainte de aplicarea ojei.

3. Unghiile nu trebuie scurtate la minim. Cea mai actuală lungime este 1-2 mm peste marginea degetului.

4. Oja ar trebui aplicată nu pe toată lățimea unghiei, ci cu o rezervă de 1-3 mm față de faldul unghial.

5. În cazul unghiilor scurte nu se recomandă utilizarea unor decorații voluminoase (mărgele, strasuri etc.), căci ele reduc vizual și mai mult din mărimea unghiei. În schimb decorațiile micuțe sunt mereu binevenite.

Aplicarea ojei

1. Principala regulă în aplicarea ojei pe unghii scurte este folosirea sistemului în trei trepte. Nu uitați de bază, culoare și de stratul superior.

2. Oja trebuie aplicată cât mai aproape de cuticulă pentru a nu lăsa spații neglijente.

3. Oja obișnuită ar trebui aplicată într-un număr minim de straturi pentru a nu crea un volum suplimentar inestetic.

4. În cazul ojei-gel, înainte de aplicarea acesteia unghia trebuie prelucrată cu degresant de unghii.

5. Sistemul în trei trepte este o adevărată salvare pentru unghiile scurte, căci manichiura aplicată astfel este rezistentă și își păstrează aspectul estetic foarte mult timp.

Nuanța

1. Nuanța are un rol foarte important în cazul unghiilor scurte. Bunăoară nuanțele de tip nud corectează vizual suprafața unghiei dacă aceasta are anumite probleme de formă.

2. Pentru o alungire vizuală a unghiei sunt potrivite toate nuanțele de roșu, care de altfel sunt universale și foarte frumoase.

3. Astăzi sunt foarte populare culorile închise, inclusiv negru, care demult au depășit limitele stilului “rock” și pot fi folosite atât în viața cotidiană, cât și pentru ținutele clasice.

4. Printre culorile actuale în acest sezon se numără roz, alb și albastru deschis. Este vorba atât de nuanțele șterse-pastelate, cât și de cele intense.

Design

Multe femei consideră că unghiile scurte permit o varietate prea mică de designuri. Dar nu este deloc așa! Astăzi există o mulțime imensă de idei de manichiură originală pentru unghii scurte. Iată câteva dintre ele:

Manichiura-lună

Evidențierea lunulei este expresia unui stil elegant și modern. Lunula poate fi scoasă în evidență fie printr-o linie între ea și restul unghiei, fie prin folosirea unei culori diferite față de restul unghiei.

Șabloane

Acestea se lipesc pe unghie înainte de aplicarea ojei, după care se înlătură, lăsând pe suprafața unghiei un ornament original.

Dantelă

Abțibildurile pe bază de apă în formă de dantelă sunt o soluție superbă pentru completarea unei ținute gingașe și romantice.

Ornamente geometrice

Liniile geometrice reprezintă un instrument excelent pentru a alungi și corecta vizual forma unghiei. În plus aceste ornamente sunt foarte populare în ziua de azi.

Suprafață mată

Unghiile “catifelate” sunt de asemenea foarte populare, mai ales dacă se face un mix de unghii lucioase și mate.

@tolko-poleznoe.ru

Manichiură monotonă

Avantajele acestei tehnici sunt evidente: manichiura necesită foarte puțin timp, iar efectul estetic este superb.

@kak-do-ma.ru

Manichiură franțuzească

Acest tip de manichiură a devenit clasic și este ales cu mare plăcere de doamnele și domnișoarele cu unghii scurte pentru universalismul și gingășia sa.

Ombre sau gradient

Manichiura ombre reprezintă o modalitate excelentă de a crea un accent original.

După cum vedeți, chiar și manichiura pe unghii scurte poate fi o adevărată capodoperă, asigurându-vă o ținută grațioasă și bună dispoziție.