Mama vrea să curețe ușa cuptorului între cele două sticle. Vezi ce truc simplu folosește!

Jess Kielman este o doamnă bloggeriță care le ajută pe femei să obțină niște condiții confortabile de trai fără a cheltui prea mulți bani. Subiectele articolelor sale sunt foarte variate, de la curățenie și organizarea spațiului până la prepararea bucatelor și tot felul de meșteșuguri artistice.

Unul din cele mai populare articole de pe blogul doamnei Kielman ne spune cum poate fi curățată ușa cuptorului între cele două sticle. În ciuda faptului că articolul datează din octombrie 2012, el este în continuare citit de foarte multă lume.

Aplicând această metodă de curățare, veți remarca schimbări radicale în aspectul cuptorului dvs. și al bucătăriei în general!

Pentru început ea curăță suprafețele ușor accesibile ale cuptorului. În calitate de detergent ea recomandă utilizarea unui degresant pe bază de portocale.

Pentru a obține acest detergent-minune, amestecați apă caldă, detergent de vase și ulei esențial de portocală.

MOM 4 REAL

Când veți trece la curățarea ușii cuptorului, vă veți ciocni cu un tip de șuruburi mai rar întâlnit, anume șuruburi torx.

Jess pur și simplu le deșurubează folosind o șurubelniță ca în imaginea de mai sus și desface cele două părți ale ușii cuptorului. Apoi ea șterge bine toate suprafețele metalice și sticla.

MOM 4 REAL

Există și multe alte metode de a curăța cuptorul. Printre cei mai populari detergenți de casă este amestecul de oțet și bicarbonat de sodiu, dar multe gospodine preferă să înlocuiască bicarbonatul de sodiu cu praf de spălat rufe. Un astfel de amestec curăță foarte bine toate suprafețele și este complet inofensiv pentru sănătate.

O altă soluție interesantă este așezarea în interiorul cuptorului a unui vas larg umplut cu amoniac. Vasul se lasă în cuptor peste noapte, iar spre dimineață pereții cuptorului se șterg în mod obișnuit.

Deși sunt bune și aceste metode, ele nu rezolvă o problemă estetică foarte importantă, anume curățarea ușii cuptorului în interior, între cele două sticle.