Mamă, încă mai învăț să trăiesc fără tine… Nu credeam că este atât de greu…

Această scrisoare către mama sa, a fost scrisă de Jenna Rose. Ea a publicat-o pe blogul ei.

…Mi-e dor de tine, e ca o rană deschisă…

Mi-e dor de dragostea ta. Mi-e dor de zâmbetul tău și căldura cu care mă așteptai acasă și care mă făceau să mă simt în siguranță. Mi-e dor grija ta. Mi-e dor să mă protejezi, să mă încurajezi. Mi-e dor să mă ții de mână și să-mi fii alături ori de câte ori mă simt rău.

Mi-e dor de modul în care erai atât de unică pentru mine și mă făceai să mă simt specială.
Mi-e dor de vocea ta de la celălalt capăt al telefonului. Când îmi povesteai în detalii cum a trecut ziua ta și eu îți povesteam despre mine.

Mi-e dor să te îmbrățișez și să îți strâng mâna ta caldă. Mi-e dor de vocea ta, de râsul tău molipsitor, mi-e dor de felul în care mă priveai și îmi zâmbeai din fotoliul tău preferat.

Mi-e dor de modul în care m-ai provocat și m-ai încurajat să fac tot posibilul și imposibilul.

Mi-e dor de modul în care m-ai încurajat și m-ai asigurat că totul va fi bine, chiar și atunci când mi se părea că lumea se prăbușește. Am uitat repede toate certurile noastre, doar ca să fiu aproape de tine.

Mi-e dor de tine. Este atât de simplu și sincer. Vreau să te văd în fiecare zi și mi-e dor, te iubesc din tot sufletul. Mi-e dor de timpul petrecut împreună și mi-e dor să cred că mai avem încă mult timp să petrecem împreună.

Mi-e dor de tine. Și fără tine nu mă voi simți mai bine. Mă simt de parcă am fost furată. Mi se pare că am fost lipsită de noi amintiri și povestiri noi, dar încerc să păstrez vii amintirile pe care le am cu tine.

Mă obișnuiesc cu greu să trăiesc fără tine și mi-e greu să te las să pleci din viața mea.

Am înțeles că pierderea ta nu înseamnă să plâng în fiecare zi, sau să nu zâmbesc. Lipsa ta mă face să nu mai vreau eu să trăiesc.

Nu mă simt bine. Mă gândesc la ziua de mâine și nu mă simt bine. Absența ta mă paralizează și nu știu de ce.
Încerc să mă liniștesc, amintindu-mi cât de norocoasă am fost că am trăit împreună clipe de neuitat, dar apoi mă ia frica, pentru că înțeleg că încep a uita unele momente cu tine. Înțeleg că trebuie să păstrez viu timpul petrecut împreună. Să trăiesc frumos ca pentru amândouă.

De când ai plecat, am sufletul pustiu, și această goliciune mă arde. Eu nu știu cum e să trăiesc singură, fără tine. Și, sincer, probabil că nu voi ști niciodată cum e viața fără tine, mamă.

Voi încerca să trăiesc amintindu-mi de dragostea pe care mi-ai dat-o și dragostea pe care eu ți-am dat-o.
Mi-e dor de tine. Mi-e dor în fiecare zi. Îmi va fi mereu dor de tine. Nu cred că vreodată îmi va fi mai ușor, dar voi încerca. Nu cred că într-o zi totul va fi bine, dar voi încerca.

Dar știu un lucru: sunt tristă deoarece te iubesc!