Mama a decis, la vârsta de 60 de ani, să se recăsătorească. Tată s-a stins din viață în urmă cu doar câteva luni!

Nu pot accepta decizia persoanelor care se recăsătoresc la bătrânețe. În opinia mea căsătoria trebuie să se bazeze pe dragoste, însă despre ce fel de dragoste am putea vorbi la vârsta de 60 de ani?

Părinții mei s-au căsătorit pe când aveau 30 de ani și au creat o familie pe un teren solid. Tata și mama au trăit împreună timp de 30 de ani. În urmă cu câteva luni tata s-a stins din viață. Eu și soțul meu am decis să o ducem pe mama la noi, mai ales că aveam nevoie de ajutor, noi suntem la serviciu, iar copii nu aveau cu cine sta seara. Dar, pe lângă aceasta, mă temeam să o las singură pe mama.

Ne-am împăcat mereu foarte bine cu ea. Soțul meu o respectă, nu s-au certat niciodată. Copiii sunt foarte atașați de bunica.

Dar, într-o bună zi, mama m-a luat prin surprindere cu decizia ei de a participa la un eveniment dedicat oamenilor bătrâni și singuratici. Nu am prea înțeles de ce se grăbea să meargă la asemenea evenimente, devenise văduvă de curând. Dar am nu mi-am exprimat părerea.

S-a întors acasă foarte fericită, mi-a spus că a cunoscut foarte multe persoane cu care ar putea comunica. De parcă noi nu comunicam cu ea… A adăugat apoi că va merge la aceste întâlniri în fiecare joi. În acest caz fiul nostru nu ar mai fi putut merge la lecțiile de înot sau trebuia să-mi iau liber de la serviciu.

Aceste întâlniri mă enervau deja din ce în ce mai mult. Într-o zi mi-a spus că a cunoscut acolo un bărbat și are impresia că s-a îndrăgostit de el. Cum așa? Nu a trecut nici un an de când s-a stins tata! Nu puteam înțelege și accepta acest lucru și speram că această aventură se va termina curând.

Dar nu a așa! După câteva săptămâni mama mi-a spus că a decis să se căsătorească! Cum așa? La vârsta de 60 de ani?! Nu puteam să cred.

Văzând reacția mea, a decis să plece de la noi. Nu-i mai păsa deja nici de nepoți.

De atunci nu mai comunicăm cu ea. Cum a putut să procede așa, știind bine că ambii lucrăm șase zile pe săptămână?

Am aflat recent că nunta a avut deja loc. Nu mai am nicio dorință de a o vedea sau de a discuta cu ea. Dar o prietenă de a mea mi-a spus că nu am dreptate. Ajutați-mă, Vă rog! Cum aș putea proceda mai departe?