Machiajul actual pentru doamnele 40+. Nu lăsa anii să-și spună cuvântul!

Odată cu trecerea anilor pielea își pierde din elasticitate, culoare, apar primele riduri. Atunci când folosim cu regularitate produse cosmetice reușim pentru o perioadă să încetinim procesul de îmbătrânire, iar timpul câștigat îl putem folosi pentru a deprinde câteva tehnici de machiaj pentru femeile de peste 40.

Cu cât femeia înaintează în vârstă cu atât mai mult timp trebuie să-şi rezerve pentru îngrijire. Un machiaj corect este cheia succesului.

Este obligatoriu să folosiți produse cosmetice calitative și verificate.

Produsele ieftine cumpărate la întâmplare sunt necalitative și pot provoca iritații.

Petele roșii de pe față pot fi ascunse cu ajutorul corectorului de nuanță verde. Acesta neutralizează roșeața nedorită sau o face să fie mai puțin vizibilă.

Aplicați un machiaj natural. Cel intens subliniază vârsta de 40+.

Cu cât înaintați în vârstă, conturul buzelor devine mai puțin evident. De aceea buzele trebuie conturate cu un creion de culoarea rujului, dar puțin mai închisă.

Machiajul care întinerește femeile după 40 de ani

Odată cu vârsta femeilor le este mult mai dificil să-şi îngrijească pielea, să-şi ascundă ridurile, petele pigmentare și porii dilatați. Produsele cosmetice cremoase nu trebuie folosite în exces pentru a evita aspectul gras al pielii.

Fondul de ten trebuie să fie cu o nuanță mai deschisă decât culoarea tenului. Textura fondului de ten trebuie să fie ușoară pentru a fi aplicat uniform și a crea aspectul de mască.

Pudra. Pentru a evita aspectul gras şi lucios al tenului folosiți pudra. Aplicați-o pe frunte, nas şi barbă.

Fardul de obraz. Cu ajutorul fardului de obraz, ales corect, puteți părea mai tânăra. Optați pentru culori naturale roz-pal şi bej.

Farduri de ochi. Nu aplicați farduri sidefate, ele accentuează ridurile. Folosiți culori pastelate şi mate. Fardul de ochi nu trebuie aplicat în exces.

Idei actuale pentru un machiaj pentru doamnele peste 40+

Pentru a avea un machiaj 40+ perfect este obligatoriu să fie minimalist.

Folosiți un corector pentru a acoperi cearcănele și alte defecte. Aplicați următoarea regulă. Pentru cearcănele de nuanță roșie, corectorul trebuie să fie galben-deschis, iar pentru cele de culoare albastră, un corector roz-pal.

Un efect benefic asupra cearcănelor îl au cuburile de gheață. Trebuie doar să aplicați gheața sub ochi. Gheața poate fi înlocuită cu linguri din aluminiu, care anterior au fost ținute la rece.

Cartoful crud vă ajută să scăpați de pungile de sub ochi. Radeți cartoful, înveliți-l într-un tifon şi scurgeți sucul. Aplicați cartoful pe ochi și lăsați să acționeze 10 minute. Apoi clătiți cu apă caldă și aplicați o cremă hidratantă.

Idei actuale pentru un machiaj de zi pentru doamnelor 40+

Pentru a aplica un machiaj perfect aveți nevoie de iluminare bună. Folosiți farduri de ochi în nuanțe de bej și maro.

Pentru ochii albaștri, căprui sau verzi, aplicați farduri de culoare gri, albastru-pal, bej. Pentru orice culoare a ochilor sunt potrivite doar nuanțele pastelate.

Un machiaj frumos trebuie să aplicat corect, corespunzător trăsăturilor fiecărei femei 40+. Optați pentru culorile naturale. Conturul ochilor este binevenit, dar folosiți un creion moale.

Un machiaj corect pentru femeile de peste 40 de ani le va face să fie mereu extrem de atrăgătoare.