Maine Coon: 20 de fotografii ale unor pisici mari și foarte prietenoase!

Se consideră că pisicile, spre deosebire de câini, sunt reci şi solitare care îşi arată foarte rar afecţiunea. Cu toate acestea, un nou studiu arată că această părere nu este valabilă pentru toate rasele.

Felinele uriașe pot fi animale deosebite de companie, mai ales dacă sunt prietenoase și nu au obiceiul să-și atace stăpânii sau invitații.

Este vorba despre Maine Coon, una dintre cele mai mari rase de pisici domesticite. Aceasta rasă a câştigat popularitate în ultimii ani, intrând în categoria celei mai prietenoase rase de pisici.

Originară din America de Nord, aceasta provine din statul Maine. Este una dintre cele mai mari rase de pisici domestice. Maine Coon a evoluat între timp, adaptându-se bine la iernile aspre.

Maine Coon se remarcă în primul rând prin dimensiunea lor mare şi prin privirea de animal sălbatic. Aspectul fizic puternic, botul impozant, labele mari cu smocuri de păr între degete și perii mari pe urechile asemănătoare cu cele ale unui linx. Gâtul lor este lung, picioarele sunt musculoase și puternice, coada este mare, acoperită cu blană stufoasă, capul fiind de dimensiuni medii. Ochii mari și expresivi pot avea mai multe culori, de la verde, galben și verde, până la albastru și roșcat. De asemenea pisicile din rasa Maine Coon pot avea un ochi albastru și unul de altă culoare.

Chiar dacă sunt mari, pisicile din rasa Maine Coon sunt foarte blânde şi prietenoase. Greutatea Maine Coon poate ajunge și la 16 kg, iar lungimea de la vârful cozii până la vârful nasului are în jur de 123 cm. Aceasta este lungimea pisicii pe nume Stewie, care a intrat în Cartea Recordurilor în 2012. Ce să vă spunem? Maine Coon sunt niște pisici foarte frumoase, admirați-le în următoarele imagini!

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.