Mai simplu nici că se poate! Master-class cu tipare pentru realizarea a trei ținute extraordinare…

Prima ținută este o rochie maxi elegantă cu un decor original în partea de jos.

A doua este o bluză interesantă datorită cusăturilor laterale

A treia ținută este formată din pantaloni: afgani și o tunica cu două straturi.

Toate piesele sunt cusute din stofe naturale: in, mătase sau bumbac, în stil oriental și completate cu ornamente originale strălucitoare. Sperăm că aceste ținute vă vor fi pe plac, mai ales ca sunt potrivite pentru orice tip de siluetă! Cel mai plăcut lucru este că nu este deloc complicat să le creați singure și nici nu necesită mult timp. Cu ajutorul lecției noastre și a tiparelor de bază de pe site-ul nostru chiar și un începător se va descurca. Încercăm să coasem aceste modele frumoase ca să ne pregătim pentru vara!

Tipare

Deci, să începem. Este foarte simplu!

Pictorița franceză (autodidactă după cum se consideră ea însăși) Cécile Guedj, care creează pentru marca AMALTHEE, ne propune să realizăm ținute din țesături uni, culori vii, naturale, și noi suntem de acord cu ea. Geometria fantastică a tiparelor realizate din stofe naturale oferă nu doar pieselor vestimentare ci și în accesoriilor o imagine foarte originală și elegantă.

Când alegeți o țesătură trebuie să o faceți cu mare atenție. În timp ce pregăteam informațiile pentru acest articol, am dat peste următoarele: „… Dacă sunteți preocupat de diferite gânduri sau aveți vreun necaz, puneți-vă o haină din stofă de in și mergeți la o sărbătoare unde este multă lume! Acesta este cel mai simplu mod de a alunga durerea și anxietatea… Sau: „Dacă aveți vreo idee și nu știi cum să o formulați, faceți același lucru: îmbrăcați o haină din in, aceasta vă va ajuta…” Ori: „…Bumbacul este țesătura cea mai neutră pentru îmbrăcăminte. Deci el absoarbe din corpul nostru energia negativă în exces, care apoi se neutralizează prin spălarea în apă rece…” Și despre mătase „…Mătasea are un efect benefic asupra sistemului nervos și asupra performanțelor nostre, spre deosebire de hainele din fire sintetice, în care obosim repede și ne apar stări de nervozitate. Mătasea ajută la o mai bună concentrare a gândurilor și, prin urmare, este foarte bine să o purtăm atunci când ne ocupăm de muncă creativă și meditații.

Tiparul rochiei-maxi din stofă de in 

Rochia Maxi are tăietură rotundă în zona gâtului iar în partea de jos este un pic îngustată ceea ce-i conferă originalitate.

Pentru realizarea ei avem nevoie de un tipar pe care îl puteți accesa foarte ușor pe site-ul nostru folosind generatorul de tipare. În primul rând vom mări tiparul, așa cum ne-o cere schița rochiei și propriile măsuri. Cu ajutorul unei pense care pornește în jos dinspre zona de sub piept,  obținem volumul necesar în partea de jos a rochiei. Aranjăm în zona gâtului, lărgind-o cu 2-3 cm, o putem adânci, la dorință, cu 2 cm. Modificăm, de asemenea, în zona subsuorii reducând linia umerilor cu 3-4 cm. Trasăm, conform schiței, linia caracteristică acestul model, a se vedea figura.

Vă recomandă să coaseți rochia din stofă mai rigidă de in, de bumbac sau de mătase sălbatică pentru ca aceasta să-și poată păstra forma. Optați pentru culori mai aproape de nuanțele naturale.

Priviți această selecție de rochii similare, sunt atât de simple și cu bun gust! Designerul Cécile Guedj este, fără îndoială, foarte talentată.

Tiparul bluzei

Acum să trecem la bluză. Aceasta este destul de largă, cu mâneci capac, cu clini pe lateral care îi conferă ținutei confort și o anumită neglijență, dar în același timp îi oferă expresivitate și stil. Bluză este din stofă de in fin sau de mătase fină, voal, tricotaj de bumbac transparent, care vara va constitui un mare avantaj, dar deoarece este destul de transparent, este nevoie de un top care poate fi cusut împreună cu bluza ori separat.

Modelarea se va efectua pe tiparul – bază, bluza va fi dreaptă fără pense, tiparul la fel se poate găsi pe site-ul nostru. Mai întâi vom analiza cum se modelează topul. Pare a fi destul de simplu, nu-i așa? Trebuie doar să corectați liniile gâtului și ale brațelor.

Apoi bluza. Aceasta este prezentată pe tiparul – bază ca să fie mai clar și să puteți vedea proporționalitatea și raportul dintre elementele bluzei.

În cusătura laterală, unde este indicat, se include un clin. Clinul este format dintr-un pătrat de stofă pus pe diagonală.

În următoarea fotografie bluză este din 2 straturi, dar aici stratul superior este mai scurt decât cel inferior și clinii nu se utilizează.

Tiparul unui costum de vară în stil etno 

Și acum să trecem la costumul nostru fantastic de vară! Completat cu bijuterii în stil etno, cu sandale împletite, cu eșarfă și geantă-sac, acesta va fi indispensabil și preferat pentru perioada de vacanță.

Să începem cu pantalonii. Aceștia sunt așa-numiții șalvari estici, se mai numesc sarouel, afghani, aladins, ali-baba… Tiparul lor este unul foarte simplu, dar efectul este uimitor. Alegeți o stofă moale! Poate fi viscoză, bumbac mercerizat, in… Pentru tunică alegeți mătase sau batist, in foarte subțire, voal sau mătase, tricotaj din fire naturale.

Pantalonii. Calculele sunt date pentru mărimile 92-104 cm, dacă purtați o mărime mai mare, măriți tiparul.

Partea superioară a pantalonilor are un brâu din elastic lat. În partea de jos tivul este cu tăietură închisă (nu uitați să lăsați rezervă) sau cu manjetă.

Tunica se va realiza folosind modelul pe care-l cunoaștem deja (utilizat pentru rochie). Este foarte ușor să-l obțineți, urmând algoritmul simplu descris pe pagina principală a site-ului. Vom trasa pensa în jos. Lărgim în zona gâtului, strâmtăm la umeri. Trasăm linia de jos, deoarece tunică este în două straturi vom trasa liniile pe ambele straturi separat.

Și vom încheia modelarea tunicii cu o linie curbă în partea de jos, lărgind-o în prealabil în partea laterală. Lungimea cusăturilor laterale se poate realiza după dorință, în varianta originală este de aproximativ 50 cm în forma finită.

Încheiem aici lecția noastră, care a fost una caldă și însorită. Îi mulțumim designerului pentru inspirație. Încercați să creați și Dumneavoastră! Baftă.