Femeile frumoase, încrezute și asigurate adesea aleg tunsori scurte. Tendințele coafurilor din acest sezon tind spre un aer excentric și look retro, realizat într-o interpretare modernă. Ultima și cea mai potrivită tendință a sezonului acesta, este crearea unui volum și alegerea unei forme naturale, datorită tehnicii stratificate, cu o alegere corectă a modelului de tunsoare.
Tunsoarea de tip bob asimetric sau ”Beatle” – este o coafură asemănătoare cu Pixie, puțin mai alungită, cu accent pe asimetrie. Așa tip de tunsoare nu-și pierde poziția de top deja mai mult de 10 ani.
Idea principală, cu o cărare laterală și tăieturi stratificate, se aplică în mod activ de maeștri în crearea noilor imagini moderne. Acest tip de tunsoare se realizează pe părul drept sau puțin ondulat. Iar părul creț, pufos sau aspru vor transforma această tunsoare într-un necaz. Vă va fi foarte dificil să modelați așa tip de păr.
Cine își poate termite așa tip de tunsoare?
Este o opțiune foarte practică pentru părul subțire și drept. Un adevărat profesionist, va crea o coafură voluminoasă, cu un păr mai pufos și dens. Părul tăiat datorită tehnicii de stratificare pe zona coroanei capului, va oferi tunsorii o formă armonioasă.
Părul dur, ce este greu de modelat, va arăta mai aranjat și ordonat, datorită acestei coafuri.
Această tunsoare este perfectă și universală pentru toate femeile, de orice vârstă. Va întineri și împrospăta aspectul unei doamne mature. În același timp, va ajuta unei fete tinere să-și exprime stilul. Iată câteva sfaturi utile, ce vă vor ajuta să vă decideți:
1. Fetele cu forma rotundă, alungită și cu un oval corect al feței: tunsoarea asimetrică va ajuta să vă armonizeze aspectul. Variind cu lungimea bretonului, puteți face un nas mai rafinat, o privire mai expresivă și să echilibrați fruntea sau bărbia mai pronunțată.
2. Asimetria alungită este potrivită pentru diferite cazuri. Modelele clasice, cu evidențierea unor fire de nuanțe blonde, armonizează perfect cu o ținută de birou. Opțiunile extremale și mai creative, rase în zona tâmplei, este perfect acceptabilă pentru femeile creative, care sunt încrezute în irezistibilitatea lor.
3. Alegerea corectă a firelor de păr de diferite lungimi, poate reda unei fețe subțiri și slabe un contur mai fin.
4. Doamnele cu silueta puțin mai plinuță, de asemenea pot alege acest gen de tunsoare, într-o realizare profesională de maeștri. Aceasta vă va armoniza bărbia rotundă și vizual vă va alungi forma feței și a gâtului.
5. Pentru părul subțire este necesară gradarea părului, pentru a obține o coafură voluminoasă.
6. Tunsoarea scurtă și asimetrică este ideală pentru a realiza idei avangardiste. Puteți experimenta cu lungimea părului din partea laterală a tâmplei sau cu gradarea acestuia.
Ce trebuie să cunoașteți despre această tunsoare?
Acest model de tunsoare se realizează doar pe părul scurt sau mediu, până la umeri.
Volumul de bază este concentrat pe zona coroanei capului și cea occipitală. Bretonul poate fi asimetric sau în variantă clasică, alungit. Unghiul de tăiere a bretonului și a tunsorii trebuie să se potrivească.
Acest tip de tunsoare cu o lungime medie poate fi cu o tăietură dreaptă pentru părul subțire. Părul dens poate fi subțiat cu ajutorul foarfecelor sau tăiat în straturi. Veți obține o tunsoare asimetrică frumoasă și îngrijită.
Cum se efectuează o astfel de tunsoare, pas cu pas?
1. Împărțiți părul de la zona tâmplei cu o cărare semi rotundă, de la tâmplă spre partea occipitală și până la urechea opusă.
2. Tăiați primul fir de control al lungimii minime dorite a tâmplei ”deschise” – de obicei este 3-5 cm. De la tâmpla ”deschisă” vă deplasați spre partea occipitală a capului. Tăiați firele cu o lățime de 1 cm.
3. Separați părul zonei occipitale și a coroanei capului cu o cărare orizontală. Deplasați-vă de la linia creșterii părului de lângă gât, spre coroana capului, cu o creștere a lungimii firelor.
4. Determinați mijlocul coroanei capului cu o cărare rotundă, de 3-4 cm în diametru. Aliniați firul central cu cel din partea de mijloc din zona occipitală a capului.
5. Treceți la partea din față a tunsorii. Separați firele cu o grosime de 1 cm, deplasându-vă pe linia paralelă cu cărarea rotundă de bază.
6. Restul firelor de păr îndreptați-le spre cele tăiate anterior, din zona tâmplei și cea occipitală. Tăiați aceste fire de păr, alungindu-le în jurul feței, în dependență de modelul tunsorii planificate.
7. Prelucrați zona tâmplei ”deschise” și a coroanei capului prin metoda ”fir peste fir”.
8. Faceți marginea dreaptă a tâmplei ”deschise” – descoperiți tâmpla complet sau parțial. Urechea opusă este acoperită ușor cu firele alungite.
9. La etapa finală este necesar să efectuați o gradare sau subțiere a firelor de păr.
Pro și contra
Tunsoarea asimetrică și originală încă este în vogă. Dar înainte de a vă decide la o schimbare a stilului, să luați în considerație caracteristicele acestei tunsori.
Avantajele:
– Este actuală pentru toate vârstele;
– Este eficientă la modelarea vizuală a unor caracteristici fizice;
– Există în varianta scurtă și alungită;
– Există soluții clasice și mai excentrice ale acestui model;
– Arată elegant în majoritatea variantelor de colorare;
– Dacă ceva nu a mers bine, puteți transforma freza în una din modelele Pixie, Cascad sau Garson.
Posibile dezavantaje
– Pentru ca tunsoarea să arate îngrijit, trebuie mereu să o modelați și să ajustați în mod constant forma coafurii.
– Efectul dorit al formei și a volumului poate fi realizat doar de un profesionist cu experiență.
Vă doriți o astfel de schimbare a coafurii?