Machiajul reliefat al ochilor: o soluție magică pentru orice femeie!

Frumusețea femenină este ca o piatră prețiosă, dar din păcate nu toate femeile sunt giuvaere iscusite. Cunoștințele de bază despre make-up le poți obține din revistele de modă, bloguri specializate sau la lecțiile de machiaj. Dacă aveți o intuiție bună, puteți ­“fura” trucuri de make-up din filme și postări video, în caz contrar va trebui să învățați câteva vaiante de machiaj de zi și de seară.

Avantajele și caracteristicile de bază

Tehnica de lucru în machiajul ochilor pe care urmează să v-o prezentăm este fără îndoială una dintre cele mai bune. Atuul ei este finețea/acuratețea cu care se aplică fardul. Conturul ochiului este frumos pus în evidență prin aplicarea umbrelor în mai multe straturi, creând astfel volum.

Cu ce să începeți

Primul pas – evaluați forma și amplsarea ochilor.

Ochi apropiați – sunt amplasați la o distanță mai mică decât lungimea ochiului.

Ochi adânciți – sunt afundați în orbite și se evidențiază printr-o arcadă mai proeminentă.

Pleoapa căzută – forma ploapei mobile este mai căzută

Ochi proeminenți sau globulari

Ochi migdalați – sunt alungiți la exterior.

Atunci când alegeți gama de culori trebuie să țineți cont de perioada zilei și formatul evenimentului la care urmează să ajungeți. Pentru machiajul de zi alegeți nuanțele pastelate, iar pentru cel de seară sunt potrivite culorile aprinse.

Înainte să aplicați machiajul curățați mai întâi tenul apoi hidratați-l.

Următorul pas este să aplicați fondul de ten după care folosiți un iluminator pentru mascarea imperfecțiunilor pielii. Urmează corectarea ovalului feței , modelarea sprâncenelor și doar apoi aplicarea fardului de ochi și de obraz și a rujului.

Machiajul ochilor pas cu pas

Pasul 1

Uniformizați culoarea pleoapelor

Aplicați o bază de machiaj. Nuanța nude sau bej mascheză capilarele sau petele. Dacă nu aveți o bază de machiaj, puteți folosi un corector, un concealer sau un iluminator. Adăugați deasupra puțină pudră.

Accentuați volumul natural al ochiului prin aplicarea fardului și a luciului de nuanță deschisă fără a depăși pliul pleoapei mobile. Se recomandă să alegeți nuanțe mate, satinate sau sidefate.

Aplicați pe toata suprafața pliului cu excepția colțului exterior. Alegând corect texturile nuanțelor deschise, veți reuși să conferiți privirii un plus de strălucire.

Pasul 2

Aplicați fardul cu textură  de pudră de nuanțe închise în colțul exterior al pleoapei inferioare.  Dacă doriți să vă adânciți ochii, evitați fardul cu textura satinată sau sidefată. Trasați un contur la baza genelor inferioare de la mijlocul ochiului spre colțul extern. Depășiți ușor linia genelor inferioare printr-un contur ușor ascendent.

Pasul 3

Adăugați pe pliul pleoapei o culoare neutră. Aceasta va uniformiza linia pliului de la colțul extern spre interior. Tot cu această nuanță trebuie să trasați linia de sub genele inferioare.

Pasul 4

Cu ajutorul unei pensule pentru estompare aplicați în partea externă a ochiului o nuanță mat care să fie mai închisă decât culoarea pielii. Prin realizarea unui contur fin al pliului, la limita dintre pleoapa mobilă și arcadă, veți reuși să măriți optic ochii.

Pasul 5

Alegeți un fard deschis și aplicați-l în colțul intern al ochiului și sub sprânceană, umplând astfel spațiile goale. Nuanța deschisă va conferi luminozitate privirii. Totodată sprâncenele capătă un aspect aranjat.

Finalizăm machiajul ochilor cu un strat sau două de mascara pentru a intensifica privirea. Dacă doriți să accentuați și mai mult genele, folosiți un dermatograf pentru spațiul dintre gene.