Machiajul care te întinerește: principiul celor cinci linii paralele

Datorită acestei tehnici de machiaj, femeia poate arăta vizual cu cel puțin 3-5 ani mai tânără. Fardurile, pudra, rujul, rimelul vă ajută să arătați în același timp foarte atrăgător și mai tânără. Dacă, desigur, folosiți produsele cosmetice corect. Un profesionist în make-up ne propune să aplicăm principiul celor cinci linii paralele.

Înainte de a aplica machiajul, imaginativ trasați pe față cinci linii paralele. Acestea se mai numesc liniile armoniei. Aplicați produsele de cosmetică respectând direcția acestora.

Prima linie – de la începutul sprâncenei până la cel mai înalt punct al ei. Este cel mai important reper în make-up. Paralel cu această linie se aplică creionul dermatograf, fardurile de ochi, fardurile de obraji și rujul/luciul.

A doua linie – de la mijlocul pleoapei de jos până la unghiul exterior al ochiului. Este un reper pentru farduri și creion. Linia trebuie să fie paralelă cu prima.

A treia linie – de la mijlocul urechii până la centrul pomeților. Desigur paralelă cu celelalte două linii. Determină direcția de aplicare a fardurilor de obraji.

A patra linie – de la mijlocul buzei de sus până la marginea de jos a urechii. Este limita de aplicare a fardurilor de obraji. Nu se aplică mai jos de această linie.

A cincea linie – de la mijlocul bărbiei până la colțul maxilarului de jos. Reper pentru efectuarea ovalului feței. Pe această linie se aplică produsele pentru contur, de exemplu, pudra întunecată.