Machiaj modern pentru femeile trecute de 40 de ani

Odată cu înaintarea în vârstă pielea își pierde din elasticitate, devine mată și apar ridurile. Chiar dacă folosiți cele mai performante produse cosmetice, puteți doar încetini procesul de îmbătrânire. Însă în această perioadă puteți însuși mai multe trucuri de machiaj pentru a arăta mai bine după vârsta de 40 de ani.

O femeie trebuie să arate îngrijită și luminoasă la orice vârstă. Important este să cunoașteți cum să vă machiați corect. Cu cât femeia este mai în vârstă cu atât mai mult timp trebuie să acorde îngrijirii sale.

Folosiți produse cosmetice de la producători siguri. Puteți acoperi imperfecțiunile feței doar cu produse de calitate.

Dacă aveți pete sau vinișoare roșii, folosiți un corector de culoare verzuie. Acesta neutralizează roșeața și împrospătează tenul. De asemenea, aplicați o bază bună. Pentru un machiaj de întinerire alegeți cu atenție fardurile și folosiți culori deschise pentru a nu sublinia mai mult ridurile.

Machiajul care întinerește femeile trecute de 40 de ani

Nuanțe uniforme. Femeile mai bogate în ani își doresc mereu să ascundă petele pigmentare, ridurile și porii dilatați. În acest caz vă vine în ajutor fondul de ten și consilerul, dar acestea nu trebuie folosite în exces, ci doar cât să acopere defectele.

Culoarea fondului de ten trebuie să fie puțin mai deschisă decât culoarea naturală a pielii. Textura trebuie să fie ușoară pentru a se întinde uniform. Ridurile și petele pot fi acoperite cu consilerul.

Pudra. Folosiți pudra pentru a acoperi stratul de luciu de pe față. Pentru un efect mai deosebit, aplicați-o cu ajutorul unei perii mari doar în zona T. Ridurile nu vor ieși în evidență dacă veți folosi pudră pulbere.

Fardurile de obraz. Veți arăta mai tânără dacă veți folosi corect fardurile de obraz. Optați pentru culoarea piersicului, roz pal, nuanțe de bej.

Fardurile de ochi. Femeile peste 40 de ani nu trebuie să folosească farduri sidefate, deoarece evidențiază ridurile. Folosiți nuanțe mate de culori pastelate. Aplicați fardurile într-un strat subțire, pentru a nu crea efectul de mască.

Fardurile mate aplicate în zona de sub sprâncene vor împrospăta privirea. Rețineți că nuanțele de maro vă vor arăta mai obosită, iar movul poate crea efectul de „ochi plânși.”

Tendințele acestui an pentru machiajul de întinerire

Cearcănele și pungile de sub ochi sunt o problemă des întâlnită pentru femeile trecute de 40 de ani. Machiajul va arăta impecabil dacă veți aplica un corector. La alegerea acestuia trebuie să respectați următoarea regulă: dacă cearcănele au nuanță roșietică, corectorul trebuie să fie de un albastru deschis, iar dacă predomină albastru, optați pentru nuanțe piersic roz.

De asemenea, este binevenit să folosiți un corector cu efect de lifting.

În lupta cu cearcănele sunt foarte eficiente cuburile de gheață care trebuie aplicate pentru câteva clipe în zona de sub ochi. Gheața poate fi înlocuită cu două lingurițe pe care le-ați răcit în prealabil în congelator.

Cearcănele de sub ochi pot fi îndepărtate cu ajutorul cartofului crud. Dați prin răzătoare un cartof, stoarceți sucul, iar pulpa aplicați-o în zona cearcănelor pentru 10 minute. Clătiți cu apă caldă și aplicați o cremă hidratantă. De asemenea, pentru a ascunde culoarea cenușie, puteți aplica un corector mov sau un machiaj în nuanțe de mov.

Idei pentru un machiaj de zi

Atunci când vă machiați este important să aveți o iluminare bună. Doamnelor trecute de 40 de ani li se recomandă să aplice machiajul la fereastră. Astfel, veți putea controla intensitatea acestuia. Folosiți culori naturale pastelate. Pentru ochii albaștri se potrivesc farduri de bej deschis și maro cald. Pentru ochii căprui pot fi folosite toate nuanțele de maro.

Ochii albaștri, căprui sau verzi pot fi machiați în nuanțe de gri, albastru pal, bej sau nuanțe de cafea cu lapte. Rețineți că indiferent de culoarea ochilor trebuie să folosiți culori pastelate.

Fiecare femeie are nevoie de un machiaj frumos. Acesta trebuie efectuat corect, în funcție de vârstă și de particularitățile femeii. Preferați culorile naturale, în schimbul celor intense. Dacă vă plac „ochii de pisică”, desenați liniile cu un creion moale.

Un machiaj corect vă va ajuta să fiți mereu atrăgătoare!