Machiaj cu efect de întinerire, care camuflează pleoapa căzută: 8 trucuri simple

Una din schimbările specifice înaintării în vârstă la femei este așa-numita pleoapă căzută.

Această mică imperfecțiune are un efect vizual puternic, adăugându-i femeii circa 10 ani la vârsta reală și face ca fața să pară mai tristă.

Problema pleoapei căzute poate fi rezolvată de fapt cu ajutorul machiajului, dar e important să știi cum se face asta corect.

Să vedem câteva trucuri de machiaj care vă vor ajuta să obțineți un efect de întinerire.

Această tehnică vă va face privirea mai expresivă și va crește vizual mărimea ochilor. Aspectul dvs. se va schimba radical spre bine.

Înainte de a începe să machiați ochii e necesar să faceți ordine în sprâncene: prelucrați-le cu creionul de o culoare potrivită sau cu farduri speciale pentru sprâncene. Forma lor trebuie să fie ușor curbată. Nu este nevoie neapărat să folosiți penseta, acum sunt la modă sprâncenele voluminoase.

1. Înainte de toate aplicați baza pentru farduri

Acest produs asigură o fixare mai bună a fardurilor pe pleoapă, astfel încât machiajul să fie mai rezistent. Baza trebuie distribuită uniform pe toată suprafața pe care veți aplica farduri.

2. Aplicați un strat de fard de culoare deschisă fără luciu pe toată suprafața pleoapei

Cele mai potrivite culori sunt piersică și roz-deschis. Colțul interior al ochiului și regiunea de sub sprânceană trebuie prelucrate cu fard de culoare albă, asigurând o trecere graduală de la o culoare la alta.

3. Aplicați fard de culoare bej cu ajutorul periuței pe pliul pleoapei superioare

Distribuiți culoarea bej spre colțul exterior al ochiului.

4. Pentru a obține efectul dorit, fixați creionul în poziția indicată în imagine

Scoateți în evidență colțul ochiului folosind fard de nuanță maro, intensitatea culorii scăzând treptat spre mijlocul pleoapei.

5. Trebuie subliniată trecerea de la o culoare la alta cu ajutorul unui anticearcăn de culoare deschisă

Ideea e că acest produs are o nuanță pronunțată de bej care camuflează defectele pielii. Prelucrați în acest fel și pleoapa inferioară pentru a camufla trecerea.

6. Pe pleoapa inferioară se aplică fard de un maro cât mai închis

Asta se face la fel pentru a accentua colțul exterior al ochiului.

7. Creăm efectul ochiului de pisică

Aici trebuie să fiți deosebit de atentă, căci orice mișcare greșită înseamnă că machiajul trebuie refăcut de la zero. După ce trasați linia, treceți peste ea cu un fard de culoare ciocolatiu pentru a o dilua puțin.

8. În ultima etapă se aplică rimelul

Dacă genele dvs. sunt lăsate în jos, folosiți aparatul de întors genele pentru a le pune în poziția corectă. Apoi aplicați 2 straturi de rimel, dar lăsați neapărat primul strat să se usuce înainte de a-l aplica pe al doilea. În acest fel genele vor părea mai bogate și voluminoase.

Acest tip de machiaj este o soluție ideală pentru activitățile cotidiene. Totuși primele dăți ar fi indicat să îl faceți cu o rezervă de timp înainte de a ieși din casă, ca să vă asigurați că totul este în regulă. Odată ce veți acumula puțină experiență, veți arăta ireproșabil fără prea mult efort!