Machiaj anti-aging recomandat doamnelor de după 60 de ani

Multe femei după ce trec de 60 de ani încetează să se machieze, argumentul lor fiind că machiajul le îmbătrânește. Și acest lucru este adevărat, dacă vă veți machia ca la 30 de ani. Dacă veți aplica corect machiajul anti-îmbătrânire, atunci fața Dumneavoastră va fi mult mai proaspătă și mai tânără.

Iată care sunt principalele sarcini ale machiajului recomandat doamnelor de după 60 de ani:

— mascarea ridurilor;

— obținerea unei forme clare a ovalului feței.

Regulile de bază.

Ar trebui să începeți cu alegerea produselor cosmetice. Renunțați la fondurile de ten grele, la pudrele compacte și la fardurile strălucitoare și sidefate.

Alegeți farduri în nuanțe pastelate și evitați tonurile mov, albastru, verde. Nu se recomandă să folosiți eyelinerul lichid deoarece machiajul nu trebuie să aibă linii clare. Prin urmare, este mai bine să folosiți un creion și să retușați bine.

Încercați să nu folosiți creion negru în machiaj, înlocuiți-l cu unul maro sau gri.

Fardul de obraji este un must have în trusa de machiaj, dar evitați nuanțele roz aprins sau roșu cărămiziu. Tonurile neutre, apropiate de naturale sunt mai potrivite. Și ar trebui să folosiți iluminatoare, corectoare și bronzere.

În ceea ce privește rujul, puteți alege atât culori naturale, cât și aprinse. Însă trebuie să țineți cont de faptul că nuanța de ruj trebuie selectată individual. Evitați rujurile strălucitoare cât și cele mate deoarece nu vă avantajează.

Folosiți un creion de buze, dar nu trebuie sa fie mai închis decât rujul.

Etapele.

Înainte de a aplica machiajul trebuie să pregătiți pielea. Nu trebuie să faceți nimic special – curățare, tonifiere și hidratare. După ce se absoarbe crema, puteți aplica machiajul. Imperfecțiunile (cearcăne, pete etc.) se maschează cu ajutorul corectoarelor. Apoi fondul de ten, care ar trebui să aibă o textură ușoară.

Pentru a modela ovalul feței este necesar să umbriți zona de sub bărbie. Dar nu exagerați, nu ar trebui să existe limite clare în machiaj. După aceea ar trebui să folosiți fard de obraz, aplicând o cantitate mică pe pomeți.

Următoarea etapă este modelarea sprâncenelor. O idee bună ar fi să folosiți fard special sau un creion și să retușați cu atenție. Pentru un machiaj de zi folosiți farduri de ochi în nuanțe pastelate.

Urmează să aplicați rimelul, dar numai pe genele pleoapei superioare.

După aceea conturați buzele și aplicați rujul în interiorul conturului. Ultima etapă constă în fixarea machiajului cu ajutorul unei pudre translucide.