Mă pregăteam să ies din mașină, când șoferul de taxi m-a apucat brusc de mână

Aveam pe atunci 18 ani, studiam la universitate, eram în primul an. Învățam după amiază. Într-o zi un profesor ne-am reținut mai mult. Când am ieșit, afară era deja întuneric.

Am decis să iau un taxi, chiar dacă îmi era frică deoarece prietenii mei povesteau diferite istorii despre șoferii de taxi. Dar nu aveam altă soluție.

Am luat primul taxi pe care l-am văzut. În apropiere stăteau doi băieți care au urcat și ei în aceeași mașină. M-au privit cam straniu și au zâmbit. Dar fețele lor păreau destul de blânde. Băieții făceau glume, vorbeau tare, dar taximetristul mă tot privea prin oglindă.

Era un bărbat cam sumbru. Îmi era frică de el. Și băieții au continuat să glumească, ba chiar au început să vorbească cu mine. Afară ningea, drumurile erau aproape în întregime acoperite de zăpadă. Băieții îmi spuneau că probabil va trebui să mergem pe jos, m-au întrebat dacă nu aș fi fost împotrivă să merg cu ei ca să nu rămân singură cu taximetristul.

La un moment dat i-au spus șoferului că vor coborî, au plătit și au ieșit. Unul dintre ei m-a întrebat dacă voi merge și cu ei. În acel moment taximetristul a închis repede ușa mașinii și a pornit brusc. M-am lipit speriată de scaun, nu știam ce să fac?!

Am început să mă rog! Dar, după ce ne-am îndepărtat de băieți, mi-a spus:

– Nu te teme! Am încercat să te salvez. Băieții aceia au urcat în mașină doar pentru a încerca să te scoată din mașină. Nu am avut altă soluție decât să pornesc brusc. Vei ajunge în curând acasă, nu te neliniști!