M-am mutat la o altă chirie și am rămas uluită de starea cuptorului. Aș fi stat o zi întreagă să-l curăț dacă n-aș fi știut acest truc!

Dacă vi se pare că nu este nimic mai dificil decât curățarea cuptorului, atunci cu siguranță nu cunoașteți soluțiile pe care vi le oferă astăzi redacția noastră.

Multe gospodine se mulțumesc cu o ștergere superficială a suprafețelor interioare ale cuptorului, dar o asemenea “curățare” nu are nici un efect real. Noroc de cuptor că are ușiță și murdăria din interior nu se vede…

Unica scuză pentru noi ar fi că într-adevăr cuptorul e destul de greu de curățat. Dar echipa noastră vă prezintă 4 modalități de a curăța rapid cuptorul fără a folosi chimicale.

Bicarbonat de sodiu, oțet, apă

Ingrediente

  • 1/2 de pahar de bicarbonat de sodiu
  • 100 ml de oțet
  • 100 ml de apă

Instrucțiuni

1. Deschideți cuptorul și scoateți toate lucrurile din interior.

2. Adăugați în bicarbonat de sodiu 3-4 linguri de apă și amestecați bine. Ar trebui să obțineți consistența unei paste.

3. Aplicați detergentul obținut pe suprafețele interioare ale cuptorului. Puteți adăuga mai multă pastă pe locurile deosebit de murdare.

4. A doua zi dimineața înmuiați o cârpă în apă și ștergeți pasta, care ar trebui se fi uscat. Locurile care nu se curăță cu cârpa le puteți roade cu o lopățică de silicon.

5. Pregătiți un amestec de apă și oțet în proporție de 1:1. Pulverizați soluția pe locurile care au rămas murdare. După ce se formează spumă, ștergeți-o cu o cârpă.

Amoniac și apă

Veți avea nevoie de

  • 200 ml de amoniac
  • 1 litru de apă

Instrucțiuni

1. Deschideți cuptorul și scoateți toate lucrurile din interior cu excepția plasei metalice. Porniți cuptorul la temperatura de 180 °C.

2. Pregătiți un vas mare pentru apă și unul mai mic pentru amoniac.

3. Deschideți geamurile din bucătărie și opriți cuptorul. Așezați în interior vasul cu apă (în partea de jos) și cel cu amoniac (pe plasa metalică) și închideți ușița cuptorului. După 40 de minute puteți înlătura foarte ușor toată murdărie cu ajutorul unui burete.

Praf de copt și apă

Veți avea nevoie de

  • 1/4 de pahar de praf de copt
  • apă

Instrucțiuni

1. Amestecați praful de copt cu apă până obțineți o consistență asemănătoare cu a smântânii.

2. Aplicați amestecul pe locurile murdare de pe pereții și ușița cuptorului.

3. După 30 de minute ștergeți totul cu un burete umed.

Săpun de rufe și apă

Veți avea nevoie de

  • 1/4 de săpun de rufe
  • apă fierbinte

Instrucțiuni

1. Dați săpunul la răzătoare. O jumătate din cantitatea obținută așezați-o pe fundul unei tăvi, turnați deasupra apă fierbinte și puneți tava în cuptor.

2. Puneți săpunul rămas într-un vas separat și la fel turnați deasupra apă fierbinte. Aplicați masa obținută pe pereții cuptorului.

3. Porniți cuptorul și setați temperatura la 125 °C pentru 30 de minute. Apoi deschideți ușița cuptorului și așteptați până se usucă totul în interior, după care ștergeți toate suprafețele cu un burete umed.

Oricare din aceste metode demonstrează că de fapt nu este nimic dificil în curățarea cuptorului! Tot de ce este nevoie sunt doar niște produse ce se găsesc în orice gospodărie.

Nu mai procurați chimicale dăunătoare și costisitoare. Urmați aceste recomandări simple și spuneți-le și prietenilor despre ele.