Lungimea optimă: 52 modele de manichiură pentru unghii scurte

Manichiura este cartea de vizită a oricărei femei. Poți fi fără machiaj, fără coafură, însă unghiile trebuie să fie mereu bine îngrijite. O manichiură impecabilă îți oferă mai multă încredere. De aceea am decis să vă prezentăm ultimile tendințe în materie de manichiură, în mod special modele pentru unghiile scurte, care să vă inspire în acest sezon.

Trend nr. 1: Manichiura franțuzească

Stilul clasic este mereu actual. Dar chiar și o astfel de manichiură trece anual printr-o modernizare conform tendințelor modei. Unghiile French scurte permit o diversitate creativă atât în ceea ce ține de culori, cât și forma liniei de zâmbet. În privința acestui tip de manichiură nu se recomandă să se abată de la nuanța naturală a unghiilor, vârfurile însă pot fi contrastante și strălucitoare. La modă mai este și combinația dintre trei sau mai multe culori, doar că e bine să fie dintr-o singură gamă. Se potrivește pentru orice vârstă și orice ținută.

Trend nr. 2: Ombre

Trecerea gradată a culorii arată pe unghii deosebit de fin și delicat. Unghiile Ombre scurte în 2018 ar trebui să fie în topul popularității, deoarece permite un gradient de orice culori. Ombre este actual în orice moment al anului, important este să alegeți nuanțele potrivite. Este recomandat pentru orice lungime de unghii.

În același timp Ombre presupune moderație în folosirea elementelor decorative, deoarece există riscul de „suprasaturare” a unghiilor care deja conțin un joc de culori. Manichiura în culori stridente se potrivește domnișoarelor, iar doamnelor de vârstă medie li se recomandă nuanțele calde și liniștite. Stilul Ombre arată bine cu o ținută clasică, dar se admite și o ținută casual în cazul unei combinații reușite de culori.

Trend nr. 3: Semiluna

Manichiura semilună arată formidabil pe unghiile scurte. Acest model este unul clasic și este bazat pe manichiura franțuzească. Accentul însă este pus nu pe vârful unghiei, ci pe semilună. Variantele creative în această tehnică pot fi foarte multe, iar trendul anului 2018 este îmbinarea dintre lucios și mat.

Trend nr. 4: Forme geometrice 

Motivele geometrice revin periodic în trend. Pentru unghiile scurte este acceptabil orice fundal neutru cu motive geometrice viu colorate. În 2018 motivele geometrice au căpătat trăsături zoo. Deosebit de elegant arată atât imprimeul cât și modelarea artistică.

Trend nr. 5: Cuarț

Manichiura cuarț este una extrem de delicată. Ea capătă tot mai mult teren din an în an. În 2018, acest efect ar trebui să devină întruchiparea feminității și rafinamentului. Striațiile albe delicate care creează efectul cuarțului natural pot fi abținute cu ajutorul unei simple scobitori. Și nimeni nu-și va da seama că manichiura a fost făcută acasă și nu la salon. Nuanțele recomandate sunt roz pal și bej lucios. Ținând cont de faptul că motivele geometrice sunt din nou în vogă, unghiile cuarț se încadrează perfect la capitolul ultimul trend. Acest model de manichiură este potrivit pentru ocaziile speciale și pentru mirese.

Trend nr. 6: Manichiura cu bijuterii

Manichiura cu bijuterii e alegerea persoanelor curajoase. Pietrele și paietele vor oferi un farmec deosebit mâinilor și întregii ținute. La modă vor fi toate nuanțele de pietre naturale. Cu toate acestea, manichiura dată nu este pentru fiecare zi, ea este potrivită doar pentru ocaziile speciale.

Trend nr. 7: Nuanțe pastelate pentru stilul nude

Manichiura dată poate fi purtată atât în fiecare zi, cât și la o petrecere fițoasă. Se potrivește de minune unghiilor scurte cu forma ovală, făcându-le să arate foarte naturale și elegante. Nuanțele pastelate nu ies din moda niciodată. La manichiura în stil nud, una dintre unghii de regulă este diferită de celelalte. Această manichiură se potrivește femeilor în vârstă, precum și degetelor plinuțe.

Trend nr. 8: Unghii metalice

Acest tip de manichiură poate fi ales de persoanele dinamice care au un mod de viață foarte activ.

Trend nr. 9: Manichiura cu imprimeu de pulover

Atmosfera poveștii de iarnă, a magiei și a romantismului este creată de manichiura cu imprimeu de pulover. Aceste unghii sunt în trend doar pe perioada sezonului rece. Aici se poate experimenta cu nuanțele și texturile. În 2018 imprimeul de pulover trebuie să se regăsească pe toate degetele.

În ceea ce privește nuanțele, manichiura trebuie să fie monocromatică sau dacă se dorește o combinație de două culori, atunci optați pentru Ombre. Manichiura arată minunat cu un pulover de aceeași culoare ca și unghiile.