Lucrurile preferate ale lui Coco Chanel, care sunt din nou la modă

Coco Chanel a fost, probabil, cea mai influentă femeie din istoria modei. Devenită un simbol al eleganței, a reușit să construiască un imperiu într-o industrie dominată de bărbați.

Unele lucruri preferate sunt la modă de aproape o sută de ani și, cel mai probabil, se vor menține și în continuare.

Perlele.

Coco Chanel adora perlele, purtându-le cu rochii de seară, costume din tweed, cămăși simple și pulovere din tricot. Ea considera că perlele nu trebuie să fie naturale și a fost prima care a învățat femeile să poarte bijuterii.

Astăzi colierele de perle revin în tendințe, mai ales combinația mai multor straturi cu lanțuri.

Tweed.

Cu ajutorul lui Mademoiselle Chanel tweedul a devenit un material la modă. Costumele din tweed erau purtate de cele mai stilate femei ale vremii – luați-o pe Jacqueline Kennedy, de exemplu.

Astăzi este la modă combinația dintre tweedul și materiale contrastante precum pielea.

Rochiile din tweed sunt un în top în acest an. Merită să acordați atenție avantajelor țesăturii: nu se șifonează, modelează bine silueta și arată elegant.

Poșetă cu lanț matlasat.

Cu această gentuță Mademoiselle Chanel a dezlegat mâinile femeilor, pentru că nu-i plăcea să poarte geanta în mâini și o uita ​​peste tot. Gentuța neagră era perfectă nu numai pentru ieșirile de seară, ci și pentru fiecare zi.

Geanta matlasată cu lanț a devenit un clasic din toate timpurile.

Haine în stil marin.

Aceste dungi au fost aduse de Coco Chanel, inspirată de obișnuita vestă marină. Ea a observat versatilitatea acestui model și, reușind să-l combine cu pricepere cu alte imprimeuri.

Unul dintre cele mai la modă hituri ale sezonului toamnă-iarnă este puloverul „de pescar” cu fermoar și dungi orizontale.

Mica rochie neagră.

Coco și-a creat cartea de vizită – o rochie neagră. O rochie midi laconica a devenit o ținută pentru toate ocaziile: cu ajutorul accesoriilor se poate transforma într-o rochie de seară, business, casual.

Este inutil să spunem că rochia neagră nu se demodează niciodată și este baza perfectă pentru orice anotimp. Modelele pot fi foarte diferite, dar ideea principală este o croială laconică fără detalii inutile.

Pantaloni largi cu talie înaltă. 

Mademoiselle Chanel s-a inspirat adesea din garderoba bărbaților, adunând de acolo o mulțime de idei utile. Ea a preluat pantalonii largi și i-a oferit femeilor cadou. La început erau purtați doar pentru plimbare, dar mai târziu au fost introduși în garderoba de afaceri.

Astăzi pantalonii largi cu talie înaltă sunt o tendință populară.

Curele.

Lui Coco Chanel îi plăcea să accentueze talia cu o curea.

În ultimii ani curelele au fost la apogeul modei, fiind combinate cu o mare varietate de îmbrăcăminte. Se poarta nu doar cu rochii si jachete, ci si cu pulovere, cardigane, poncho, geci de puf.

Pantofi cu elemente contrastante. 

Pantofii inventați de Mademoiselle Chanel îndeplinesc mai multe funcții simultan. Baza bej este concepută pentru a alungi picioarele, iar vârful contrastant reduce vizual piciorul.

Acest model de pantofi nu se demodează. Se potrivesc perfect în look-urile business și casual, adăugând stil și eleganță oricărei ținute.