Lucrurile care strică aspectul oricărei bucătării

Orice gospodină își dorește o atmosferă cât mai confortabilă și armonioasă în bucătărie, dar de multe ori ceva nu e în regulă…

Iată cele mai răspândite greșeli în privința amenajării bucătăriei.

Feronerie ieftină

Chiar și cea mai ieftină mobilă va arăta mai interesant dacă veți folosi o feronerie de calitate. Asta se referă și la mânere, cârlige pentru prosoape etc.

Cabluri și prelungitoare

Pentru a evita aglomerația de cabluri pe suprafața de lucru, proiectați așezarea prizelor încă înainte de a face renovarea bucătăriei. Alternativ puteți folosi o priză incorporabilă tăblie.

Electrocasnice mici în locuri vizibile

Nu faceți expoziție de electrocasnice la bucătărie, faceți-le loc în dulapuri sau debara. Dacă nu aveți suficient spațiu, optați pentru electrocasnice multifuncționale.

Magneți și fițuici pe frigider

Dacă magneții chiar au valoare pentru dvs., sigur că nu trebuie să îi aruncați. În schimb fițuicile vechi de câteva luni cu siguranță nu vă aduc nici un folos.

Mărunțișuri inutile în sertare

Faceți o inventariere și sortați mărunțișurile din sertare: dacă nu ați folosit un obiect timp de câteva luni, probabil nu veți avea nevoie de el nici în viitor.

Făcând o astfel de “curățenie”, veți vedea cât de mult spațiu liber aveți de fapt în bucătărie.

Căni și farfurii ciobite și crăpate

Cu siguranță aveți așa ceva în bucătărie. În mod paradoxal din așa ceva nu e plăcut să bei sau să mănânci, dar parcă îți pare rău să le arunci.

Totodată ele ocupă mult loc, iar folosirea lor vă poate provoca zgârieturi neplăcute. În afară de aceasta cioburile sunt un acumulator de murdărie.

Prosoapele decolorate

Aruncați-le fără mustrări de conștiință! Cumpărați în locul lor prosoape noi (pe care să le spălați măcar o dată pe săptămână) sau prosoape de hârtie.